GÅR FOR SEIER: Andy Schleck mener han er i form før Touren. Foto:   AFP PHOTO / JOEL SAGET
GÅR FOR SEIER: Andy Schleck mener han er i form før Touren. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGETVis mer

- Føler meg bedre enn noensinne

Kun seier er godt nok for Andy Schleck.

Andy Schleck bryr seg ikke om hederlige plasseringer i Tour de France. Det eneste som teller for han i årets Tour er sammenlagtseier.

Kapteinen på Leopard-laget har lenge vært sett på som lovende, og mange har regnet med at hans tid vil komme. Men nå har luxembourgeren fast at tiden er inne. I år kan han heller ikke kjempe om den hvite ungdomstrøya.

- For to år siden var jeg med som kaptein. Det var jeg også i fjor, men jeg var samtidig han unge karen. I år kan jeg ikke kjøre for den hvite trøya. Den kan ikke lenger være et mål. Det var den da heller ikke i fjor, men i år kan jeg ikke bruke den som backup, sier Schleck.

26-åringen sier at det gir han ekstra motivasjon å kjøre for et lag fra hjemlandet Luxembourg, og at alt er på plass for at han skal gjøre en god Tour. På laget er også storebroren Fränk en sentral brikke.

- Forholdene er bedre enn noensinne for meg og Fränk. Alt er perfekt. Jeg går inn i Touren mer rolig enn i fjor. Jeg vet når jeg er klar. Og jeg er klar nå, advarer han konkurrentene.

(NTB)