- Føler meg forfulgt av uflaks

Petter Northugs medaljesjanser snødde bort i Sapporo i dag.

SAPPORO (Dagbladet.no): Ole Einar Bjørndalen, Petter Northug, og Frode Estil var blant løperne som ble møtt av det tette snøværet da de la ut på dagens femtenkilometer i fristil i dag. Fra en solfylt formiddag ble det plutselig skikkelig ruskevær på Shirahatayama skistadion før de antatt beste løperne skulle i gang.

For en revansjelysten Petter Northug ble det nok en nedtur resultatmessig i dag.

- Jeg fikk en dårlig følelse når jeg så snøværet. Da visste jeg at jeg hadde valgt feil ski også. De skiene jeg gikk med går bra på litt skarpt føre, men da jeg gikk var det skikkelig sugsnø, sier Petter Northug.

Dermed ble det ikke revansj etter at Tor Arne Hetland falt på lagsprinten, og han selv falt i innspurten på skiathlomen.

- Føler du deg forfulgt av uflaks i dette mesterskapet?

- Ja. Frode sa at vi bor på feil side av gangen her, smiler Northug.

- Jeg følte jeg gikk et greit løp, men jeg har aldri vært 25 sekunder etter etter to kilometer. I dag var det umulig.

Kjempedag!

UHELDIG: Petter Northug fikk en dårlig følelse da han så hvordan snøet lavet ned. De dårlige forholdene fratok ham muligheten til å revansjere seg etter de mange uhellene tidligere i mesterskapet. Foto: SCANPIX
UHELDIG: Petter Northug fikk en dårlig følelse da han så hvordan snøet lavet ned. De dårlige forholdene fratok ham muligheten til å revansjere seg etter de mange uhellene tidligere i mesterskapet. Foto: SCANPIX Vis mer

Frode Estil hadde også en tung dag i snøværet. Allerede før han la ut på sine 15 kilometre skjønte han at hans egen plassering ikke kom til å bli bra.

- Akkurat da jeg skulle starte hørte jeg at Petter passerte to kilometer og var 25 sekunder bak. Da skjønte jeg at det bare var å drite i sekunderingene, sier Estil.

Estil mener været i stor grad var utslagsgivende, men ikke for gullet. Medaljegrossisten tror derimot Lars Berger hadde vunnet om alle hadde like forhold. Derimot tror han ikke 19 år gamle Leanid Karneyenka fra Hviterussland hadde tatt sølvet.

Karneyenka har ifølge de offisielle FIS-papirene ikke en gang en eneste verdenscupstart før det sjokkerende VM-sølvet han tok i dag.

- Men det er utendørsidrett vi driver med, så dette må vi bare akseptere.

Hadde tatt medalje uansett

Sportssjef Åge Skinstad smilte som en sol etter Bergers gulløp. Skuffelsen etter to fall på tidligere distanser var som blåst bort i snøføyke.

- Lars var konge i dag. Han åpna forsiktig på de to første kilometerne, men han gikk veldig bra derfra og fram til 12 kilometer, sier Skinstad.

- Men hadde han vunnet gull om alle hadde hatt like forhold?

- Det er det umulig å tro noe om. Lars Berger hadde vært med å kjempe om medaljer uansett, sier Skinstad, og får støtte av den svenske landslagstreneren Inge Bråten.

- Jeg mener bestemann vant i dag. Jeg tror Lars hadde vunnet om alle hadde hatt like forhold også. Jeg syns han så kjempebra ut i dag, sier Bråten til Dagbladet.no.

Og med dagens VM-gull ser det ut som om Berger får en av skøyteplassene på stafettlaget fredag også.

- Det er vanskelig å vrake en som har blitt verdensmester to dager før stafetten på 15-kilometer, men laget tas ut i kveld, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

<B>RETT MANN VANT:</B> Frode Estil mener Lars Berger ville vunnet selv uten flaksen med været.