- Føler meg ikke presset

Ian Thorpe om OL-plassen han fikk gratis.

Ian Thorpe bekrefter nå at han vil forsvare OL-gullet sitt på 400 meter fri i Aten etter at lagkameraten Craig Stevens trakk seg fra distansen.

På en pressekonferanse ved svømmebassenget i Sydney i natt fortalte Thorpe at han var overveldet over å ha fått sjansen til å forsvare OL-gullet han vant på hjemmebane i Homebush Bay for snart fire år siden.

- Det er klart jeg gleder meg veldig til å svømme 400 meter fri, for det var jo i den øvelsen jeg vant det første OL-gullet mitt, sa Thorpe til de fremmøtte pressefolkene.

- Jeg føler meg ikke presset og er ikke redd for å gjøre et forsøk på å forsvare gullet, men jeg vet at det følger mye oppmerksomhet med denne sjansen, sier Ian Thorpe.

Han ble disket for tjuvstart i den australske OL-uttakningen på 400 meter fri. Plassen hans gikk i stedet til Craig Stevens, som ble satt under hardt press for å gi plassen til Thorpe.

- Jeg ville aldri verden ha deltatt på 400 meteren hvis jeg ikke var fornøyd med den avgjørelsen Craig tok. Jeg vet også hvorfor han tok denne avgjørelsen, sier Thorpe

- Jeg vet at Craig (Stevens) tok denne avgjørelsen fordi det var det han ville gjøre, og ikke fordi mange andre ville han skulle gjøre det, sa Ian Thorpe, den mest populære svømmeren i Australia.

(NTB-Reuters)

TAKKER STEVENS:</B> Ian Thorpe er litt bekymret, men gleder seg mest foran 400 m i OL. I natt norsk tid takket han Craig Stevens, som sa fra seg plassen.