Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Føler meg overhodet ikke som noen doper

Den dopingtatte utøveren håper andre lærer av hans historie.

(Dagbladet): Før jul drakk den dopingtatte idrettsutøveren i Bergen noe som i verste fall kan ende med to års utestengelse fra idretten.

- Jeg føler meg overhodet ikke som noen doper. Jeg kan ikke kalle meg selv doper når dette ikke er et stoff som gjør at jeg presterer bedre på banen, forteller utøveren til Dagbladet.

- Hadde spilt uansett Han har klubbens fulle støtte etter at det kom beskjed fra Antidoping Norge om at han hadde avlagt en positiv dopingprøve i forbindelse med en kamp.

Selv håper spilleren at Antidoping Norge vil tro på hans historie om at han ikke har tatt den ulovlige stoffet for å fremme egen prestasjon på banen.

- Om jeg hadde visst at Antidoping Norge kom til å være tilstede på kampen, hadde jeg likevel spilt kampen, for jeg visste ikke at jeg hadde fått i meg noe som er ulovlig, forteller den dopingtatte utøveren.

I forbindelse med eksamen Det var i forbindelse med lesing til eksamen før jul at han prøvesmakte en drikke av noen venninner, som var tilsatt ekstra koffein. Utøveren forklarte at han spurte om det inneholdt noe ulovlig, noe venninne svarte at det ikke gjorde.

To dager senere avla han den positive prøven, som han fikk vite om i form av et brev fra Antidoping Norge noen uker senere.

- Da tenkte jeg: Hva er dette? Jeg hadde ingen tanker om at jeg skulle teste positivt, og da måtte jeg begynne å tenke på hva var det jeg har fått i meg, forteller utøveren.

Da han fikk tenkt seg fram til at det kunne være drikken han hadde fått av venninne, og fikk vite navnet på kosttilskuddet - fikk han svaret på at det inneholdt stoffer som står på dopinglista.

Lærdom Utøveren er takknemlig for støtten han nå får av klubben - som han verken trener med eller spiller kamper for - inntil det foreligger en dom fra Antidoping Norge.

- Klubben, lagkameratene og venninne som ga meg dette synes veldig synd på meg. Det er jo ikke noe jeg har tatt bevist, mer ren uflaks.

Nå håper han at andre kan lære noe av hans historie.

- Jeg håper i alle fall at dette kan være en lærdom for andre idrettsutøvere. Jeg må jo selvfølgelig selv passe på hva jeg får i meg, sier utøveren.