Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Føler meg solid og sterk

Thor Hushovd føler seg solid og sterk, men tror 2005 blir hans tøffeste sesong.

I går sesongåpnet Hushovd med en godkjent gjennomkjøring på den første etappen av rittet Middelhavet rundt. Hushovds tidligere lagkamerat Jens Voigt vant, mens nordmannen 500 meter før mål kjempet om andreplassen med Mario Cipollini.

-  Men for Cipollini er det bare førsteplasser som teller. Derfor ga han seg. Det ble for tøft å kjøre fra de andre alene, derfor rullet jeg bare i mål med feltet, sier Hushovd til Dagbladet.

Han går inn i en sesong med flere løp enn før.

Jevnere

-  Det blir en tøffere sesong enn jeg noen gang har hatt før, og jeg håper det også skal bli den beste, sier Grimstad-gutten, og forklarer hvorfor:

-  Jeg føler meg solid og sterk etter å ha trent bra den siste tida. Hvert år blir jeg gradvis en bedre syklist, samtidig som jeg blir mer og mer erfaren. I år håper jeg å være mer stabil enn tidligere.

Tour de France er fortsatt det store målet for Norges beste syklist. Samtidig vil han satse på noen av de klassiske smårittene. Til forskjell fra tidligere er også VM i september noe Hushovd nå satser mot.

Kirsipuu på laget

Med seg på veien mot seirer får Hushovd en av verdens mest meritterte ryttere. Estiske Jaan Kirsipuu (35) vant åpningsetappen i fjorårets Tour de France og står med over 100 enkeltseirer i løpet av proffkarrieren som starta i 1993.

-  Han er en stor rytter. Får han opp farta, kan han hjelpe meg, sier Hushovd.

-  Jeg er fortsatt Crédit Agricoles hovedrytter, og den de andre skal hjelpe fram. I Tour de France, for eksempel, vil Kirsipuu kjører for meg. Men jeg vil selvfølgelig hjelpe ham også, i ritt hvor han føler han kan vinne.

Middelhavet rundt avsluttes søndag. Den siste etappen tror Hushovd han kan vinne.

-  Der har jeg en mulighet, men resultater er ikke veldig viktig for meg nå. Det er ikke i februar jeg skal være i form, sier 27-åringen.

HOVEDRYTTER: Thor Hushovd føler han stadig blir en bedre sykkelrytter. - Jeg er fortsatt Crédit Agricoles hovedrytter, og den de andre skal hjelpe fram, sier Hushovd.