- Føler meg som de ikke-norske sportssjefene i langrenn

Østerrikes hopping skremmer nordmennene.

TO KONGER: Verdenscupvinner Thomas Morgenstern fra Østerrike ble gratulert av Kong Harald etter å ha tatt seieren i hopp i normalbakke for menn i Midtstuenbakken i går. Østerrike virker knallsterke foran lagkonkurransen.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
TO KONGER: Verdenscupvinner Thomas Morgenstern fra Østerrike ble gratulert av Kong Harald etter å ha tatt seieren i hopp i normalbakke for menn i Midtstuenbakken i går. Østerrike virker knallsterke foran lagkonkurransen. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Følg laghopp i hoppstudio fra kl. 15!

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De norske hopperne var bare mellomfornøyd med femteplass som bestenotering i normalbakkerennet i går, men jevnt over ga resultatene tro på medalje i dagens lagkonkurranse.

På toppen av pallen sto det imidlertid to østerrikere - og laget ser knallsterkt ut.

- Jeg er veldig skremt av det Østerrike gjør, de hopper steingodt, sier Tom Hilde til Dagbladet.

Man kan lære mye av de beste, men Tom Hilde mener det ikke er rett tidspunkt å se på Østerrike nå.

- Hvis vi begynner å se på dem og det de gjør, kommer vi til å hoppe dårligere selv. Vi får heller se oss selv i speilet og finne ut hva vi gjør feil og forbedre det, sier Hilde.

IMPONERT: Sportssjef Clas Brede Bråthen.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
IMPONERT: Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer

Sportssjef Clas Brede Bråthen er klar på at Norge skal kjempe om medalje, men frykter at gullet er for langt unna.

- Vi har ikke et helt håpløst utgangspunkt før lagkonkurransen - vi er med. Men østerrikerne får nok meg til å føle meg litt som de ikke-norske sportssjefene i langrenn, sier Bråthen.

- Uansett hvem som hopper har vi et lag som skal være med og kjempe om pallen i morgen. Det er definitivt målet, men det blir tøft mot lag som Polen, Finland, Østerrike og Japan som er veldig sterke. Vi må ta ut litt mer, så er vi der, sier sportssjefen til Dagbladet.

Anders Jacobsen, Bjørn Einar Romøren, Anders Bardal og Tom Hilde hopper på Norges lag. Det betyr at Johan Remen Evensen settes ut av laget som deltok i gårsdagens individuelle konkurranse.

Den østerrikske favorittkvartetten består av følgende hoppere: Gregor Schlierenzauer. Martin Koch, Andreas Kofler og Thomas Morgenstern.