- Føler meg som ei bøtte med skit

Emil Iversens er ikke nevneverdig imponert over egen form, og får gjennomgå av lagkameratene.

HAR GLEDET SEG: Emil Iversen i aksjon under treningsleiren på Sognefjellet. Foto: Bjørn Langsem
HAR GLEDET SEG: Emil Iversen i aksjon under treningsleiren på Sognefjellet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SOGNEFJELLET/OSLO (Dagbladet): Langrennslandslaget er på treningssamling i idylliske omgivelser på Sognefjellet. Blant dem som deltar, er verdensmesteren på femmila, Emil Iversen.

- Det var magisk, sier Iversen til Dagbladet etter torsdagens økt.

Det som ikke er like magisk, er formen til skiesset. Iversen så fram til å komme seg unna landslagsbobla etter VM-suksess, og har nytt late dager i Trøndelag. Han hadde en avtale med herretrener Eirik Myhr Nossum om at han måtte være «fit for fight» igjen 1. juni, men hevder selv at han ikke er helt der:

- Fysisk så føler jeg meg som en bøtte med skit, egentlig. Mentalt føler jeg meg ok, sier Iversen i kjent stil.

- Knapt trent

Emil Iversen er ikke alene om å melde at formen kunne ha vært betydelig bedre, men får ikke noe sympati av lagkameratene.

- Jeg har trent litt med Emil. Han har trent mer enn han har gitt inntrykk for, men han liker å slappe av på våren og er flink til å gjøre andre ting. Han kommer til å trene mye framover, så jeg er ikke bekymret, sier Sindre Bjørnestad Skar til Dagbladet.

TRENER SAMMEN: Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRENER SAMMEN: Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er godt å være tilbake, men jeg må komme meg i bedre form, sier Harald Østberg Amundsen.

- Emil er glad i å snakke seg ned, men det er tidlig for mange av oss. Jeg har kommet litt i gang de siste ukene, og det er deilig å kjenne at man blir sliten igjen, sier Erik Valnes til Dagbladet.

Sjur Røthe sier selv at han gikk nesten en måned uten å trene. For ordens skyld. Det er snakk om å trene som en toppidrettsutøver - for han trener absolutt som en god hobbymosjonist.

Uansett. Denne gangen gikk det så langt at Samboeren Siv Emilie Løvvold spurte pent om han ikke skulle komme seg ut på en joggetur eller få seg litt frisk luft:

- Det var lite som tydet på at jeg var toppidrettsutøver da. Jeg var ikke motivert, men det kom igjen i mai. Jeg er veldig rolig, det har skjedd før, selv om det var ekstremt nå, forklarer Røthe til Dagbladet.

Om Emil Iversen sier Røthe:

- Han er flink både til å snakke seg ned og opp, men han pleier å ha ordene i hold. Vi gikk en rulleskiøkt sammen for noen uker siden, og til tross for min rolige trening så var jeg noen knepp bedre enn ham.

HAR TATT DET ROLIG: Sjur Røthe . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HAR TATT DET ROLIG: Sjur Røthe . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Iversens mål

Iversen har fått lade batteriene etter VM, hvor den store snakkisen ble hvordan han vant gullet på femmila på bekostning av Johannes Høsflot Klæbo - som ble disket.

Nå er han tilbake i treningshverdagen og har begynt forberedelsene mot vinterens store mål: OL i Beijing.

- Jeg hadde gledet meg til å komme hit, det skal jeg innrømme, men det er fortsatt tungt å trene. Jeg har jo trent litt den siste uka og det går rette veien, sier Iversen.

Trener Eirik Myhr Nossum er ikke stresset:

- Jeg var ekstremt imponert over den jobben han gjorde fra mai i fjor til femmila i VM. Det var knapt feilskjær. Det greier han ikke 365 dager i året. Han trenger tid til voksenlivet. Rett og slett å leve og få denne verden på avstand. Han er motivert nå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer