- Føler meg som en liten fjert fra Oppdal når jeg skal konkurrere mot disse

Overraskelsesjenta Kari Øyre Slind håper ikke den gode sesongåpningen bare var flaks.

SESONGENS OVERRASKELSE: Kari Øyre Slind håper hun kan etablere seg i verdenscupen, men er usikker på hvor hun står. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix
SESONGENS OVERRASKELSE: Kari Øyre Slind håper hun kan etablere seg i verdenscupen, men er usikker på hvor hun står. Foto: Terje Pedersen/NTB ScanpixVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Kari Øyre Slind sjokkerte hele langrenns-Norge da hun suste inn til to pallplasser i den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen i midten av november. 

Prestasjonene var så gode at hun, som eneste løper utenfor landslaget, ble tatt ut til verdenscupen i Kuusamo sist helg. 

Det endte med en åttendeplass på femkilometeren lørdag, og en sekstendeplass totalt i minitouren. Kari var mildt sagt overraska over resultatene i Kuusamo som hun var etter pallplassene på Beitostølen.

- Man blir like overraska når du først er i det selskapet der. Det er ting du sitter og ser på tv-en hver helg, og så plutselig er du der selv. Det er ganske overraskende. Etter Beitostølen tenkte jeg, «tenk om det her bare er et blaff», det hadde vært veldig kjedelig, men det gikk jo bra i Kuusamo også.

Surrealistisk
Men når hun først var helt der oppe, på en åttendeplass, begynte det å synke inn. Hun var mindre enn ti sekunder bak Ida Ingemarsdotter på tredjeplass. 

- Å få inn en en topp ti plassering på lørdagen var sjukt digg. Å se at, ja, jeg kan faktisk være blant verdens beste skiløpere, det er jækla surrealistisk. Det var deilig, og så ser jeg at det var veldig kort opp til pallen i tillegg. Det er små marginer, og mye mindre marginer enn jeg hadde trodd det skulle være. 

- Er du overraska over det?

- Ja, jeg blir overraska. Men det er jo bare bra å overraske seg selv. Jeg visste ikke at jeg var så god til å gå på ski. 

Håper på Davos
Nå vet alle at Kari Øyre Slind er så god til å gå på ski. Før fellesstarten med skibytte i morgen handler alt om å prestere godt nok til å få gå neste helgs verdenscup i Davis. 

Hun ligger godt an.

- Jeg kjenner litt på presset nå. Hvor bra er bra, hvor bra må jeg gjøre det for å få gå i Davos? Jeg har ikke noe konkret å forholde meg til, er det et konkret resultat jeg må ha, eller er det spesielle personer jeg må slå? Jeg er veldig spent, sånn sett. 

- Hva tenker du selv at du må oppnå i helgen?

- Jeg tenker jo at det er et par av de løperne jeg må slå, men jeg tenkte både på Beitostølen og i Kuusamo at det er helt urealistisk at jeg skal slå landslagsløperne. Hvor dum er du, liksom, Kari? Men så tenkte jeg også på hvor mange ganger jeg må slå dem før jeg lærer at jeg faktisk er på det nivået jeg også. Foreløpig så føler jeg at jeg bare har litt flaks. 

- Jeg føler meg jo litt som en liten fjert fra Oppdal når jeg skal konkurrere mot disse i verdenscupen.