Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Charlotte Kalla får tunge tanker når det går dårlig

- Føler meg verdiløs

Charlotte Kalla innrømmer at de vonde tankene kommer når det går trått i langrennssporet.

TUNGE TANKER: Charlotte Kalla sier hun er slem med seg selv når det går dårlig. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
TUNGE TANKER: Charlotte Kalla sier hun er slem med seg selv når det går dårlig. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Charlotte Kalla (32) er svenskenes ubestridte langrennsdronning, og er umåtelig populær. I fjorårssesongen klarte hun imidlertid ikke å innfri de enorme forventningene, og hadde en relativt tung sesong.

De eneste gangene hun var på pallen, var i stafetter med lagvenninnene. Ellers var 32-åringen ikke til å kjenne igjen.

Overfor svenske P1 forteller hun om skammen hun føler når det går dårlig.

- Det er lett å gi seg selv verdi som person ut ifra det man får til, og da blir det til at man føler seg verdiløs, at man føler på en skam, når det går dårlig. Jeg kan være ganske ekkel mot meg selv når jeg havner i de situasjonene, og sier ting til meg selv jeg tror jeg aldri ville sagt til noen andre, sier Kalla i intervjuet.

BYTTET SKI: Charlotte Kalla skjønner ikke hvorfor Therese Johaug ikke gjorde det samme som de svenske jentene. Foto: Kristoffer Løkås. Vis mer

- Skjemmes

Hun utdyper:

- Følelsen av å være verdiløs grunner mye i at jeg skjemmes over all den tiden jeg legger ned i dette, også blir det ikke bedre enn det. Det er en sterk og ubehagelig følelse, sier hun.

Kalla har tre OL-gull og tre VM-gull, samt 12 verdenscupseire.

Motivasjonen er imidlertid ikke tapt, til tross for to tunge sesonger. Nå satser hun mot VM i Oberstdorf, med et helt nytt opplegg.

- Jeg hadde siktet høyere enn jeg plasserte meg. Det var frustrerende at jeg ikke fant flyten. Mine største mål var Tour de Ski og Ski Tour 2020, og der gikk det slett ikke som jeg hadde håpet, sa Kalla tidligere denne måneden.

Nye trenere

Etter en svært tung sesong der lite føltes bra ut før helt mot tampen, var det imidlertid like før hun hadde bestemt seg for å legge opp.

Bare tre ganger kom Kalla inn blant de ti beste i verdenscupen sist sesong. Den avsluttende tremila i Holmenkollen ble hennes beste løp. Der endte hun på 4.-plass.

- Du går hele tiden og håper at det skal løsne, men så var det bare å pakke bagen og tenke at «neste gang, da blir det kanskje bedre». Det var vanskelig å beholde troen på at det ville bli bedre.

Nå fortsetter hun i samarbeid med trenerne Magnus Ingesson og Stefan Thomson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!