Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Føler oss uslåelige

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga- Rapid Bucuresti 0-0. - Nå føler vi oss uslåelige, sier Vålerenga-keeper og lagkaptein Tore Krogstad etter gårsdagens avansement til 2. runde i Cupvinnercupen. Søndag venter Rosenborg på Lerkendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Der skal vi slå oss ordentlig løs, lover midtbanesliteren Bjørn Arild Levernes.

I går var det bare sammenlagtseieren som telte. For Vålerenga var 0-0 nok til å være blant de lagene som trekkes ut av hatten i Genhve i dag.

- For å komme videre i Europacupen, må vi spille kynisk. Mot et så ballsikkert lag som Rapid, måtte vi bare legge oss bakpå. Det var sikkert kjedelig å se på, men veldig effektivt. Nå håper jeg på enten Chelsea eller Lazio i 2. runde, sier Bjørn Arild Levernes.

Spilte for Drillo

Sammen med resten av Vålerenga-gjengen, sleit han blod både for klubben, fedrelandet og en hofteoperert Drillo i går kveld.

- Vi hadde aldri fått dette sammenlagtresultatet uten Drillo. Han har en stor del av æren for at vi er i 2. runde, sier Vålerenga-trener Lars Tjærnås.

Taktikken i går var den vanlige Olsen spesial, med lavt press og kynisk, gjerrig fotball.

- Vi hadde alternativer, men kunne kjøre i samme stil samtlige 90 minutter. Hadde rumenerne brukt ferdighetene sine effektivt, ville vi vært ille ute å kjøre, sier Vålerenga-treneren.

Perfekt forsvarskamp

Ikke ett sekund trengte han å gamble fra sidelinja.

- Vi spilte en perfekt forsvarskamp, og tålte at motstanderen hadde ballen mye. Selv om Rapid spilte bedre enn i 2- 2- kampen i Bucuresti, greide vi oppgaven, sier en både stolt og sliten Lars Tjærnås.

Rumenerne vant sjansestatikken 6-4, men det var Vålerenga som hadde de to største sjansene. Jon Eirik Ødegaard skjøt i stanga like etter pause, John Carew satte ballen utafor fra 5-meteren kvarteret før slutt.

Nesten-ulykke

- Jeg burde scoret, men ballen kom litt overraskende på meg. Ellers synes jeg rumenerne spilte i tøffeste laget. Jeg burde vel hatt ti frispark, men fikk bare ett, sier John Carew etter kampen.

Hai Ngoc Tran var nær en nesten-ulykke like før Carews kjempesjanse.

Headingen hans bakover satte keeper Tore Krogstad helt ut av spill.

- Vi misforsto hverandre. Jeg ropte «keeper», men han hørte meg ikke, sier Tore Krogstad.

- Takk og pris at ballen gikk utafor. Det ville i så fall vært min første scoring i år, sier en lettet Hai Ngoc Tran.

I SKUDDET: Vålerenga-spissen John Carew lagde to mål i Bucuresti. På Ullevål var han bare nær ved.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!