PÅ HÆLA: Jamie Carragher og Liverpool var ofte på etterskudd mot Atletico Madrid, men slapp med 0-1-tap. Midtstopperen klandrer Premier League mer enn enn marerittreisen i forkant for at Liverpool framsto så langt under pari. Foto:  REUTERS/Paul Hanna
PÅ HÆLA: Jamie Carragher og Liverpool var ofte på etterskudd mot Atletico Madrid, men slapp med 0-1-tap. Midtstopperen klandrer Premier League mer enn enn marerittreisen i forkant for at Liverpool framsto så langt under pari. Foto: REUTERS/Paul HannaVis mer

Føler Premier League har sviktet Liverpool

Carragher misunner Inter og Serie A.

|||(Dagbladet): Det er ikke ofte Liverpool går av banen uten å ha hatt en eneste corner eller ett skudd på mål.

Men det gjorde de torsdag kveld, i den første av to semifinaler i Europa League.

Heldigvis for Liverpool var ikke Atletico Madrid så veldig mye giftigere, og det ene målet fra Diego Forlan er ikke verre enn at de røde ser lyst på returoppgjøret på Anfield neste uke.

Misunner Inter
Jamie Carragher tror like fullt utgangspunktet kunne vært bedre om det ikke var for den uheldige oppladningen til kampen på Vicente Calderon.

Midtstopperen sikter ikke til den lange reiseruta med buss, tog og fly, men til at Premier League motarbeidet Liverpool gjennom å tvinge dem til å spille mot West Ham tre dager i forveien.

- Det verste for oss var å spille på mandag kveld. Du hører alt dette pratet om at Premier League ønsker at de engelske klubbene skal gjøre det godt i Europa. Men vi spilte både mandag og torsdag. Når Inter spiller i Champions League, spiller de på fredagskvelden. Deres liga gjør alt for å hjelpe dem, sier Carragher til Liverpool Echo.

Inter møtte for øvrig Juventus forrige fredag, og slo Barcelona 3-1 den påfølgende tirsdagen.

FIKK BARE 72 TIMERS HVILE: Sotiris Kyrgiakos og de andre Liverpool-gutta slo West Ham 3-0 mandag kveld, før de spilte semifinale i Spania tre dager etterpå. Foto: AP Photo/Tim Hales
FIKK BARE 72 TIMERS HVILE: Sotiris Kyrgiakos og de andre Liverpool-gutta slo West Ham 3-0 mandag kveld, før de spilte semifinale i Spania tre dager etterpå. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer

Bortekampen mot Atletico var den tredje gangen på de sju siste ukene at Liverpool har spilt mandagskamp i forkant av en kamp i Europa League.

72 timer med hvile er langt fra tilstrekkelig i Carraghers øyne.

- Å spille på mandag var en vits. Det var en større greie enn all reisingen vi måtte gjennom, for det var faktisk ikke ille i det hele tatt, sier han.

Frykter kontringene
Søndag ettermiddag spiller Liverpool borte mot Burnley, noe som innebærer at de får mer enn 24 timer ekstra til restitusjon foran Atletico-kampen sammenlignet med sist.

De fleste forventer nok et helt annet Liverpool-lag i den kampen, men selv om de røde har god erfaring med å snu slike oppgjør hjemme på Anfield, har Atletico til gode å tape borte i sluttspillet.

Ikke minst åpner det seg gode kontrngsmuligheter for spanjolene jo lenger tid det går uten at Liverpool scorer.

- Det blir tøft på Anfield nå, og forutsetningene favoriserer dem med tanke på hvor sterke de er på kontringer. Vi vet hva de kommer til å prøve på, og det er opp til oss å forhindre at det skjer. Forhåpentligvis kommer stemningen til å hjelpe oss, sier Carragher.

HVA ER SÅ MORSOMT, GERRARD?: Dette bildet, tatt dagen før kampen mot Atletico, har strengt tatt ikke den store relevansen for denne saken. Men var likevel såpass kostelig at vi tar det med...    Foto: AP Photo/Paul White
HVA ER SÅ MORSOMT, GERRARD?: Dette bildet, tatt dagen før kampen mot Atletico, har strengt tatt ikke den store relevansen for denne saken. Men var likevel såpass kostelig at vi tar det med... Foto: AP Photo/Paul White Vis mer