- Føler Riise blir feil framstilt

Landslagsspiller Karina Sævik om den mye omtalte treneren på klubblaget.

VILLE SKIFTE KLUBB: Avaldsnesspiller Karina Sævik fikk nei av trener John Arne Riise. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
VILLE SKIFTE KLUBB: Avaldsnesspiller Karina Sævik fikk nei av trener John Arne Riise. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer
Publisert

Karina Sævik (26) er en del av EM-troppen som reiser til England tidlig i juli. Det var ingen selvfølge.

26 åringen spiller for Toppserieklubben Avaldsnes, som har slitt i store deler av sesongen og ligger på nest sisteplass med sju poeng på 14 kamper.

Sævik har ikke lagt skjul på at hun ønsket å bytte klubb i sommer, men trener John Arne Riise satte foten ned, fordi angriperen er så viktig for laget, skriver TV 2. Derfor fryktet en frustrert Sævik at hun ikke ville bli tatt ut til EM-sluttspillet.

- Ja, det gjorde jeg jo. Det var litt derfor jeg ville bytte lag også, for å få en bedre treningshverdag og gjøre meg bedre forberedt til mesterskapet. Det er kanskje lettere å vise seg fram på et bra lag og score flere mål. Jeg var jo redd for å ikke bli tatt ut, sier Sævik til Dagbladet.

- Hvor lettet var du da du fikk beskjeden?

- Jeg var på trening da uttaket kom. Jeg fikk jo beskjed etterpå, men jeg var ganske nervøs, ja. Jeg var glad jeg ikke måtte se på uttaket, sier Sævik og smiler.

I LANDSLAGSVARMEN: Karina Sævik Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
I LANDSLAGSVARMEN: Karina Sævik Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

- Feil framstilt

26-åringen har spilt for storklubbene Paris-Saint Germain og Wolfsburg, og corona-ensomhet var en del av grunnen til at hun reiste tilbake til Norge. Det ble Avaldsnes for å være nær familien. Det valget kunne hun angret på om EM gikk fløyten.

- Ja, jeg hadde nok kanskje det. Men det er litt vanskelig å se så langt bak i tid, men selvfølgelig, det hadde jo vært kjekkere å vinne litt flere kamper og spille på et lag som vinner og scorer mål, sier Sævik.

Med Riise som trener kommer det selvfølgelig mer interesse fra nasjonale medier. Sævik har likevel ikke kjent på så mye «hype» rundt klubben.

- Ikke utenom at det er mange som har spurt meg hvordan han er som trener, spesielt i starten. Jeg føler ikke det påvirker oss spillerne så ekstremt mye.

FÅR SKRYT: Avaldsnes-trener John Arne Riise. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
FÅR SKRYT: Avaldsnes-trener John Arne Riise. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Vis mer

Riise har selv tatt et oppgjør med pressen i sosiale medier, og Sævik mener det skrives mye negativt om fotballtreneren.

- Jeg hadde egentlig ikke så mange tanker om ham før han begynte, for jeg hadde ikke så mye med ham å gjøre. Jeg føler de prøver å vri det meste ganske negativt, sier Sævik om pressen og fortsetter:

- Han var jo nede på sånn veldedighetsgreier med tidligere fotballproffer i Marbella i noen dager, og da sto det i avisa at han hadde tatt seg fri etter at vi tapte. Så de prøver å vri alt til noe negativt når de kan det. Det er egentlig litt synd, for jeg liker ham som person og føler at han blir litt feil framstilt.

Ser alle

Sævik mener Riise særlig tar vare på de unge spillerne i Avaldsnes.

- Vi har jo ganske mange unge på laget, så han har vært god til å ta vare på dem. Vi har gått på en del tøffe tap og det blir kanskje litt røff start for de i Toppserien og den første sesongen, sier Sævik og fortsetter:

- Så syns jeg han har vært god til å opprettholde energien og troen i laget, iallfall for de unge, slik at vi ikke mister selvtilliten. Og så kommer han med tips til hvordan vi skal spille på trening og hva vi skal gjøre i den og den posisjonen. Han prøver å gi alt han kan og lære det videre.

Til NTB sier Sævik om treneren Riise:

- Jeg synes han er bra. Jeg tror ganske mange har en ganske negativ innstilling til ham, og jeg vet ikke hvorfor. Han var jo en ganske bra fotballspiller, og jeg synes han har tatt med seg mye kunnskap. Selv om folk tenker at han bare var venstreback, så kan han egentlig alt om alle posisjoner, så jeg synes han er ganske bra, sier angrepsspilleren.

Hun trekker også fram Riises «man-management» som noe 41-åringen er god på.

- Jeg syns han ser hver og en. På banen tuller han med alle og har masse energi. Han er mye i garderoben med oss før trening, hvor han chiller og snakker. Etter noen kamper har noen spillere begynt å grine, og han holder på å grine selv, så han er ganske følsom, sier Sævik.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer