Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Føler seg forfulgt

Bernt Hulsker har skjerpet seg, men fikk likevel sitt sjette gule kort i går. Nå mener Molde-spilleren at dommerne er ute etter å ta ham.

Molde - Odd 2-1 (1-0)

Molde stadion T: 4493.

Mål: 1-0 Anders Hasselgård (38), 2-0 Toni Kallio (50), 2-1 Petter Rudi (selvmål, 86).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Bernt Hulsker, Molde, Trond Viggo Toresen, Odd.

MOLDE (Dagbladet): Gode Molde vant i går fullt fortjent for første gang siden 2- 1 mot Lyn 4. juli. Bernt Hulsker var blant de beste. Likevel gledet han seg ikke helhjertet. Allerede etter seks minutter fikk han det gule kortet som betyr ny karantene til helga. Han sparket til ballen sekundet etter at dommer Brage Sandmoen blåste frispark mot Molde, og ble straffet med gult. Seinere i kampen gjorde en Odd-spiller akkurat det samme - og slapp unna.

-  Horribelt dømt. Han kom ikke med det gule kortet med en gang heller, men Odd-spillerne var flinke til å mase. Jeg har ikke sagt det før, men nå føler jeg at ryktet begynner å løpe foran meg blant dommerne, sier Hulsker til Dagbladet.

Er roligere

Hulsker har blitt oppfattet som ei tidvis usympatisk kjeftesmelle siden han slo gjennom i 2000. Men han har aldri fått mer enn fem gule kort på én sesong. Det fikk han i 2000 og i fjor. Nå står han med seks gule - fem kamper før slutt.

-  Det til tross for at jeg har roet meg betraktelig i år. Jeg føler at jeg blir hardere straffet enn andre, sier han.

Hulsker får støtte fra trener Reidar Vågnes:

-  Dommerne har en lavere terskel for Bernt enn for andre. Det er blodig urettferdig. Men det er Bernt som eier dette image-problemet. Han må løse det sjøl, og jeg har sett at han har tatt tak dette i år. Derfor er det ekstra frustrerende det som skjer nå.

Banens beste i går - Petter Rudi - er ubekvem med temaet:

-  Det er ikke lurt av oss å gå ut mot dommerne nå.

Flere ute

På Fosshaugane mot Sogndal neste helg blir Hulskers nye karantene spesielt alvorlig fordi rekkekameraten i går, Anders Hasselgård, er svært usikker. Han scoret 1- 0, men måtte ut i pausen etter en albue i hodet. Hasselgård var nylig sjukemeldt i fem uker etter hjernerystelse og tok ingen sjanser.

-  Jeg følte trykket komme tilbake i hodet, sier han.

-  Dette er svært skadelig for oss, sier Vågnes, som priser seg lykkelig over at karantenerammede Rob Friend er spilleklar igjen til Sogndal-kampen.

Gode nok

Bortsett fra frustrasjonen rundt Hulsker, var kampen en solid opptur for Molde. Laget hadde endelig marginene på sin side. Dessuten var det offensive spillet til tider imponerende. Landslagssjef Åge Hareide så kampen, og svarer slik når Dagbladet spør om Molde er for gode til å rykke ned:

-  Ja, det synes jeg. I dag var Molde gode.

Men Hareide dro nok hjem skuffet over Odd-spilleren han kom for å studere etter Skien-lagets solide seirer i det siste. Morten Fevang var blant de svakeste.

-  Forferdelig dårlig av oss. Vi var på etterskudd hele tida. Nå er det bare å skjerpe seg, sier han.

SÅ GULT IGJEN: Etter bare seks minutter fikk Bernt Hulsker gult kort av dommer Brage Sandmoen. - Det var horribelt dømt, sier Hulsker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling