OFRER SEG. Geir Vegard Gundersen kommer ikke til å kjøre den norske hesten Support Justice i vinterens store løp Prix d'Ameerique i Frankrike.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
OFRER SEG. Geir Vegard Gundersen kommer ikke til å kjøre den norske hesten Support Justice i vinterens store løp Prix d'Ameerique i Frankrike. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Føler seg ikke kompetent nok. Lar fransk kusk kjøre norsk hest i kamp om 4,5 millioner

- Jeg kan ikke bruke store løp til å lære meg å kjøre der.

I januar kan den norske hesten Support Justice vinne verdens tøffeste travløp. Kusken Geir Vegard Gundersen leier inn en fransk kollega i gigantoppgjøret.

Han har kjørt inn 7,5 millioner kroner med hesten allerede i karrieren og sittet i sulkyen i samtlige 39 løp.

Likevel; Gundersen føler seg ikke kompetent nok til å kjøre på Vincennes-banen i Prix d'Amerique.

Kuskehierarkiet der er beintøft og startprosessen ganske kaotisk.

- Jeg kan ikke bruke store løp til å lære meg og kjøre der. Det er mye bedre å bruke en av de franske toppkuskene, sier Gundersen til Trav- og Galopp-Nytt.

- Da vil hesten ha større sjanse til å gjøre det bra. Det er det viktigste.

Stort Prix d'Amerique har en førstepremie på cirka 4,5 millioner kroner. Det er verdens hardeste travløp og går over 2700 meter med en tøff motbakke vel midtveis i løpet.

Dermed viser Gundersen som trener Support Justice til daglig, en sjelden tankegang blant norske travkusker. Han setter seg selv til side for at hesten skal få optimale muligheter.

Support Justice skal starte i flere løp i Frankrike i vinter. Det er mulig Gundersen styrer hesten i ett av dem, men for det meste vil en fransk stjernekusk få jobben.

Det kan muligens bli Pierre Vercruysse som hadde samme oppgave bak norskeide Yarrah Boko for noen få år siden.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram