Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Føler seg misforstått

Kari-Pekka Kyrö avviser at han skal ha sagt at finske skiløpere systematisk benyttet bloddoping på 1990-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har aldri påstått at finske skiløpere skal ha anvendt bloddoping på 1990-tallet, skriver Kyrö i en pressemelding.

I et nyhetsinnslag på TV 2 tirsdag kunne det virke som om det var akkurat det Kyrö sa, men selv hevder han at det han har sagt i intervjuet ikke blir riktig framstilt i onsdagens TV 2-dokumentar. Han hevder at det han har sagt i intervjuet er blitt klippet sammen på en feilaktig måte.

Kyrö var trener for det finske B-landslaget i langrenn fra 1992 til 1995, og sier at han derfor ikke har tilstrekkelig viten og erfaring til å vite hva som foregikk på en internasjonale skiarenaen på den tiden. Kyrö sier at man på basis av blant annet forskning om bloddoping gjort av Det internasjonale skiforbundet (FIS) kan slå fast at bloddoping ble anvendt allment og kraftfullt.

Produksjonsselskapet Nett-TV har laget programmet for TV 2-sporten. Journalisten Anders Sæther avviser overfor VG at de skal ha manipulert Kyrös uttalelser. -Han har sagt dette. Det er vi helt sikre på. Tre tolker har gått igjennom det Kyrö sa i intervjuet der han uttalte seg på finsk. Alle mener at denne versjonen er den riktige, sier Sæther til VG.

(NTB)

TREKKER SEG: Kari-Pekka Kyrö mener han er misforstått om dopinguttalelsene.
Hele Norges coronakart