MOBBET: Ida Marcussen har opplevd at hun og treneren blir mobbet av enkeltpersoner i friidrettsmiljøet. Foto: Scanpix
MOBBET: Ida Marcussen har opplevd at hun og treneren blir mobbet av enkeltpersoner i friidrettsmiljøet. Foto: ScanpixVis mer

Føler seg mobbet

Sjukjemperen Ida Marcussen og trener Lukas Udelhoven føler seg mobbet av enkeltpersoner i friidrettsmiljøet på Sørlandet.

|||— Jeg har både i butikken og på åpen gate opplevd å bli skjelt ut av gode trenerkolleger. Jeg har fått høre at jeg skal hjernevaske folk rundt meg og at de må beskyttes mot meg, sier Lukas Udelhoven til Fædrelandsvennen.

Ida Marcussen sier også at hun har fått høre veldig mye rart, men aldri som seg selv som person.

— Mot meg er folk bare snille. Derimot har jeg nærmest fått sjokk av enkelte ting folk har prestert å si om Lukas (Udelhoven). Og når de snakker slik om treneren min, er det ikke til å unngå at jeg også tar det innover meg, sier Marcussen.

Både Ida og trener Lukas understreker at de har mange gode støttespillere i miljøet. Alt er ikke bare svart, men enkeltpersoner forsurer hverdagen deres, og det har økt i takt med manglende resultater.

Lukas Udelhoven sier at 2006-sesongen var svært lik det Ida Marcussen opplever i år. Hun hadde en dårlig sesongstart, noe som medførte mange negative kommentarer. Etter at hun vant sølv i sjukampen i junior-VM året, ble det rolig.

Ida Marcussen presterte 5690 poeng i et stevne i helgen. Hun er fortsatt ti poeng bak EM-kravet — men verre er det at resultatet er 536 poeng bak persen fra VM i Osaka i 2007.

(NTB)

6226: Ida Marcussens personlige rekord. Foto: Scanpix
6226: Ida Marcussens personlige rekord. Foto: Scanpix Vis mer