Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Føler seg snytt

Regjerende sprintverdenscupvinner Jan Jacob Verdenius (28) er skuffet over OL-uttaket og mener treneren Hallstein Bøgseth ikke har vurdert resultatene riktig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Uttaket er basert på hoderegning og ikke hodetenkning, sier Verdenius til Dagbladet. 28-åringen er skuffet over at sprintlandslagstreneren Hallstein Bøgseth og Olympiatoppen ikke har vist evne til å se bak resultatene, og heller valgt å studere resultatlisene og tatt ut lagene på bakgrunn av det.

Overrasket

- Jeg er overrasket over at Hallstein Bøgseth som er treneren min, ikke kan lese resultatene bedre. Jeg mener at rennet i Salzburg burde vært uvesentlig i forhold til OL-uttaket. Det var et gateløp med flatt terreng og mange svinger. OL-løypene er i høyden, med bratte bakker. Der har jeg min styrke, sier Verdenius.

Og det var nettopp i verdenscuprennet i Salzburg at Håvard Bjerkeli vant, og seieren ga ham trolig OL-deltakelse. I tillegg til Bjerkeli, ble Trond Iversen og Trond Einar Elden tatt ut på OL-sprintlandslaget på mandag. Studerer man resultatlisene i verdenscupen, har både Bjerkeli og Iversen en seier hver. Mens Elden har en andreplass og en fjerdeplass i verdenscupen. Etter resultatlisten har Hallstein Bøgseth sitt på det tørre.

Men sprintspesialist Verdenius parkerte både Bjerkeli og Iversen da de tre sist møttes i samme heat under semifinalen i prøve-VM i Val de Fiemme. Og selv om Iversen slo Verdenius i finalen, i samme renn, så var det etter en heller tvilsom manøver i forhold til regelverket like før mål.

Iversen vant, mens Jan Jacob Verdenius måtte ta til takke med en skuffende fjerdeplass.

Lovlig seint

- Jeg kom lovlig seint i form, men jeg har vist en fin formstigning i det siste. Dette har ikke Bøgseth tatt hensyn til. Han har heller ikke tatt hensyn til at jeg har prestert bra i høyden tidligere, sier han.

Treneren skjønner elevens kritikk, men tar ikke selvkritikk.

- Det er ikke lett å ta ut et OL-lag med så mange gode sprintere. Men jeg føler at jeg har tatt ut de utøverne som kommer til å gå fortest i OL, sier sprintlandslagstrener, Hallstein Bøgseth, til Dagbladet.

Jan Jacob Verdenius har, i likhet med sprintlandslagskollega Morten Brørs, en fjerdeplass som bestenotering fra verdenscupen. Morten Brørs fikk heller ikke plass i OL-troppen.

IKKE TIL OL: - Uttaket er basert på hoderegning og ikke hodetenkning, sier skisprinteren Jan Jacob Verdenius.
Hele Norges coronakart