TRENER FOR ELFENBENSKYSTEN I VM: Sven-Göran Eriksson har ansvaret for Didier Drogba & co i sommerens VM-sluttspill, og brukte helgen i England til å se Manchester United - Chelsea og Burnley - Manchester City. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
TRENER FOR ELFENBENSKYSTEN I VM: Sven-Göran Eriksson har ansvaret for Didier Drogba & co i sommerens VM-sluttspill, og brukte helgen i England til å se Manchester United - Chelsea og Burnley - Manchester City. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

Føler seg som lønnstaper målt mot Capello

Men Svennis kan tjene 200 000 om dagen.

|||

Det var tilfeldigheter som gjorde at Sven-Göran Eriksson fikk jobben som landslagssjef for Elfenbenskysten under VM.

Ivorianerne møtte Sør-Korea i en testkamp i London, hvor Svennis er bosatt.

- Jeg var her og tenkte at jeg drar ned for å se dem. Elfenbenskystens president var der og spurte om jeg hadde noen jobb. Jeg svarte «nei». Noen dager senere ringte han og sa: «Led oss under VM da»? Jeg svarte «okej». Trengte ingen betenkningstid, sier Eriksson i et intervju med SVT.

Trenerveteranen har allerede hilst på flere av stjernene. Den største stjernen er trolig Didier Drogba, som har banket inn mål for Chelsea denne sesongen.

Senere i april reiser Eriksson til Elfenbenskysten, et land han aldri tidligere har besøkt.

VM-premieren er mot Portugal 15. juni. En ren finale, skal vi tro Svennis.

- Det blir den direkte finale, for Brasil går videre. Det blir svært viktig kamp, sier svensken som tidligere har trent England (2001-2006) og Mexico (2008-2009).

Lennartsson coach og tolk

Det fjerde laget i gruppen er Nord-Korea.

- Jeg har sett dem på tape. De er en sensasjon som ligner veldig på Sør-Korea. De kommer til å løpe i 90 minutter i hver eneste kamp, sier Eriksson.

Det gjør vel de fleste lag, for øvrig.

62 år gamle Eriksson har bygd opp et svensk trenerteam med Tord Grip og Benny Lennartsson, begge kjenninger fra norsk fotball. Grip har trent Norges A-landslag, mens Lennartsson trente Viking til seriegull i 1991 og to cuptitler (1989 og 2001). Lennartsson har også trent Start, vært assistent i Brann og ledet Norges U21-landslag.

- Benny blir coach og tolk. Han kan fransk, noe som er veldig viktig. Han er også flink på faste situasjoner. Det syns jeg er kjedelig, forteller Svennis i intervjuet med Sveriges Television.

Tjener mindre enn Capello

Kontrakten med Elfenbenskysten går ut etter VM-sluttspillet i Sør-Afrika. Eriksson er kjent for å ta godt betalt i sine trenerjobber, men avviser at han tilhører toppklassen hva gjelder trenerlønn.

- Om man sammenligner månedslønnen med Lippi (Italia) og Capello (England) ligger jeg ikke engang i 2. eller 3. divisjon. Fotballjobber er bra betalt, men jeg ligger ikke på noen toppliste, sier mannen bak IFK Göteborgs E-cupeventyr tidlig på 1980-tallet.

Ifølge Expressen kan Svennis tjene drøye 17-18 millioner norske kroner i sin trenergjerning for Elfenbenskysten, med maksimal klaff i VM.  Det blir i så fall en dagslønn på rundt 200 000 de neste tre månedene.

(NTB)