Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Føler seg som større stjerne i Sverige enn i Norge

Verdensmester Maiken Caspersen Falla (26).

Live-published photos and videos via Shootitlive

LAHTI (Dagbladet): Hun har vunnet alt som vinnes kan som skisprinter, er regjerende verdensmester og olympiamester. Det var Maiken Caspersen Fallas kveld. Det var hun alle journalistene skulle prate med i går kveld.

Det skulle bare mangle, men slik er det ikke alltid. Selv om jenta fra Fetsund har vært den toneangivende sprinteren de siste sesongene, har hun gjerne gått litt under radaren - i alle fall i forhold til Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng.

- Ja, jeg føler kanskje at sprint er litt større i Sverige enn hjemme i Norge. De er veldig opptatt av sprint, og det er jo kanskje der de har hatt de beste utøverne sine også. De hadde jo to jenter i finalen i dag og.

- Så ja, jeg føler ofte at de svenske journalistene har lyst til å prate med meg, mer enn de norske noen ganger.

- Stina reiser seg

Slik var det ikke i kveld. Det var intervjukø av norske journalister rundt Maiken Caspersen Falla etter det overlegne gulløpet.

- Men det stemmer jo at vi gjerne vil prate med henne. Hun er jo Stina Nilssons største rival, og er dermed interessant for oss, sier Expressens Tomas Pettersson til Dagbladet.

- Jeg synes det var leit med Stina i dag, sier Maiken.

- Jeg unner ingen å ødelegge for seg selv med å falle slik som hun gjorde. Jeg vil at alle skal få yte sitt beste. Men sånn er det noen ganger, sier verdensmesteren, som ble oppsøkt av Nilsson etter å ha vunnet den semifinalen Nilsson ramlet i.

- Jeg husker ikke helt hva hun sa. Jeg var så fokusert på det som skulle skje videre. Men Stina er en stor skiløper som jeg respekterer veldig. Jeg kan lære mye av henne. Og hun er så mentalt sterk at hun reiser seg fort fra den nedturen hun fikk i dag, sier Caspersen Falla.

Familien på plass

Nå er Maiken Caspersen både regjerende olympisk mester og verdensmester. Hun har vunnet alt som kan vinnes i skisprint.

Hva nå?

- Jeg vet ikke. Til våren må jeg vurdere hva jeg skal gjøre videre, om jeg har lyst til å gjøre noe annerledes.

- Som hva?

-Tja, satse på duathlon i neste OL for eksempel? Men der er det jo så mange som er gode at det ville være en seier bare å kvalifisere seg for laget.

Må vente på gullet

Søndag går Maiken Caspersen Falla for et nytt VM-gull, da i lagsprint.

Før det skal skjer skal hun få gullmedaljen sin på torget i Lahti i morgen kveld.

- Det blir lenge å vente, jeg får nok ikke sove stort i natt heller, sier hun, og røper at hun har våknet grytidlig hver morgen i dagene fram mot VM.

- Jeg bruker vanligvis å ligge så lenge jeg kan, men i de siste dagene har jeg våknet ved sekstida om morgenen - med puls. I natt våknet jeg både klokka tre, klokka seks og klokka halv sju.

- Så at jeg har vært spent, ja

Nå kan hun senke skuldrene etter å ha innfridd alle forventninger både fra seg selv og omgivelsene.

Og det håper hun å kunne gjøre sammen med noen av dem som betyr mest for henne.

- Mamma, samboeren hennes, samboeren min og tvillingbroren min er her i Lahti. De stiller opp for meg og støtter meg alltid. De betyr enormt mye for meg, og jeg håper jo å få møte dem litt da. De har sin del av æren for dette gullet, sier Maiken Caspersen Falla.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media