Føler seg uthengt

Sigurd Rushfeldt er sint på Rosenborg. Han føler seg hengt ut av klubbdirektør Rune Bratseth. - Jeg blir framstilt som grådig av RBK, og det er utrolig skuffende, sier Rushfeldt til Dagbladet.

I går ble Sigurd Rushfeldt endelig enig med Racing Santander om sin personlige avtale, og i dag signerer han 4-årskontrakt med spanjolene. Gleden over at overgangen er i boks havner i skyggen av helgas ordkrig mellom RBK-direktør Bratseth og Rushfeldt selv. Finnmarkingen føler seg stemplet som grådig av Rune Bratseth, og fikk sjokk da han leste de krasse utspillene fra klubbdirektøren i mandagsavisene.

- Rosenborg vet ingenting om detaljene i det som skjer i mine kontraktsforhandlinger. Hadde jeg vært grådig, ville jeg spekulert i Bosman-dommen, og ikke signert ny kontrakt med RBK i vinter.

- Nå har jeg i hvert fall sikret Rosenborg en hel haug med penger. Da er det ikke jeg som er grådig, sier en opprørt Rushfeldt til Dagbladet.

Presset

Rushfeldt føler seg også presset av Bratseth til å signere for spanjolene.

- Jeg fikk en melding på mobilsvareren min fra Bratseth, der han gjorde det klinkende klart at Rosenborg aldri ville forhandle med en klubb Rune Hauge hadde skaffet fram til meg, og at de bare forholdt seg til Santander, sier han.

Etter at forhandlingene om hans personlige kontrakt brøt sammen lørdag kveld, hadde Rushfeldt i realiteten bare to alternativer.

  • Reise tilbake til RBK, og eventuelt vente til de skaffet ham en ny klubb.
  • Starte nye forhandlinger for å bli enig med Santander.

Sigurd Rushfeldt var tvunget til å velge det det siste, fordi Rune Hauge er uønsket ved forretningsbordet på Lerkendal.

- Hvordan er det at RBK stadig vekk skjeller ut agenten din?

- Jeg er veldig godt fornøyd med det Rune Hauge gjør for meg. Rosenborgs uvennskap med Hauge skal ikke ødelegge for framtida mi, sier Rushfeldt til Dagbladet.

Uinteressant

Rune Bratseth nekter å kommentere uttalelsene fra Rushfeldt.

- Det er helt uinteressant for meg å kommentere det Rushfeldt sier til en journalist. Jeg snakker ikke med Sigurd gjennom media, sier en irritert Bratseth til Dagbladet.

- Vil du nå ta kontakt med Rushfeldt for å skvære opp?

- Jeg kommenterer ikke noe mer i denne saken. Jeg er drittlei.

RBK-kaptein Erik Hoftun synes det er underlig at klubben har ført en til tider høylytt interndebatt i pressen.

- Det er ikke positivt at RBK strør om seg med skitt i media. Jeg regner med at vi spillere får vite hva som egentlig har skjedd i denne saken.

- Det påvirker nok oss litt, og vi snakker en del om det, sier Hoftun til Dagbladet.

Rune Bratseth skjønner ikke problemstillingen til Hoftun.

- Hvem var det egentlig som startet denne drittkastingen i pressen? Det var i hvert fall ikke jeg, sier han.

SLUTT PÅ KOFFERTLIVET: I går pakket Sigurd Rushfeldt koffertene sine i London og satte kursen for Santander i Spania. Lørdag debuterer han trolig mot Valencia. - Nå har jeg i hvert fall sikret Rosenborg en hel haug med penger, sier Rushfeldt til Dagbladet. Foto: KEITH HAMMETT «Jeg kommenterer ikke noe mer i denne saken. Jeg er drittlei.»

RUNE BRATSETH

<B>PAKKET OG KLAR: Endelig er overgangen i boks for Rushfeldt, men han er fortsatt sint på Rosenborg.