Føler seg uthengt

Nils Johan Semb (42) kritiserer TV2-duoen Davy Wathne og Ernst A. Lersveen for å drive personhets. - Man bør styre unna ironisering og sarkasme, sier Semb til Dagbladet.

Nils Johan Semb gikk i et intervju med dagsrevysjef Viggo Johansen i går til angrep på det han oppfatter som personhets fra enkelte i pressen.

Han navnga spesielt Wathne og Lersveen som utøvere med en slik stil.

Ernst A. Lersveen kommenterte landskampen mot Hviterussland sammen med Svein Mathisen, mens Davy Wathne intervjuet Semb sammen med Matta og Mini etter kamp. Nils Johan Semb vil ikke gi konkrete eksempler på hvilke utsagn han reagerer på.

Medias rolle

- Men det er jo bare å høre på disse fotballkampene på TV. Det er hele tiden ting som går på person. Jeg respekterer en knalltøff og kritisk presse, og vil ikke blande meg i medias rolle. Det er formen og stilen jeg ikke synes noe om, sier Semb til Dagbladet.

- Er det Lersveen og Wathne du reagerer på?

Ironi og sarkasme

- Nei. Det er ikke bare de to. Jeg reagerer på generelt grunnlag på stilen som de representerer. At jeg nevnte de to spesielt, har vel med kampen sist å gjøre, sier Semb.

- Det jeg er kritisk til er personuthenging og en stil med ironisering og sarkasme mot en person. Det kan man styre unna i en slik situasjon, mener Semb.

Landslagssjefen føler at trykket som følger i bakkant av landskamper med svake resultater gjør jobben hans vanskeligere. Han er ikke ute etter å gi noen munnkurv, men forsøker å forklare hvordan han opplever situasjonen.

- Hvis øksene slipes etter hver kamp som får et annet resultat enn det man ønsker seg, kan vi ikke oppnå resultater i en prestasjonsgruppe, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Det er ikke dagligdags kost for Semb å slå tilbake mot pressens kritikk. Det er heller ikke ofte en landslagstrener navngir journalister han er kritisk til. Har kritikken gått ekstra sterkt innpå Semb denne gangen?

- Nei det går ikke innpå meg. Men det er mange som mener noe om meg. Da må jeg få lov til å mene noe om dem.

- Utrolig tungt

Norge starter EM-kvalifiseringen neste høst. Semb håper han kan få litt tid og rom til å prøve og feile i tiden fram mot alvoret starter igjen i landslagssammenheng.

- Du ber om arbeidsro. Regner du med at du får det nå?

- Ro får du aldri i denne jobben. Men det går ikke å ha en diskusjon hver gang om jeg skal gå av før neste kamp.

- Tror du Lersveen og Wathne vil legge om stilen etter dette utspillet fra deg?

- Nei. Slik kommer det sikkert til å være framover også. Men de kan godt få høre kritikk av stilen sin. Jeg prøver å gi bilde av hvordan situasjonen er.

Og situasjonen som norsk landslagstrener etter sju kvalifiseringskamper uten seier er tung.

- Det har vært utrolig tungt nå, sier Nils Johan Semb.

<B>UTHENGT:</B> Nils Johan Semb føler seg uthengt av TV 2s Davy Wathne og Ernst A. Lersveen.