- Føler takknemlighet til mange

Tiger Woods første seier siden 2009.

KLAR FOR EN MASTER-TITTEL: Tiger Woods løfter Arnold Palmer-trofeet, golflegenden noterte med det sin første turneringsseier siden 2009. Foto: AP /Phelan M. Ebenhack
KLAR FOR EN MASTER-TITTEL: Tiger Woods løfter Arnold Palmer-trofeet, golflegenden noterte med det sin første turneringsseier siden 2009. Foto: AP /Phelan M. EbenhackVis mer


Tiger Woods jublet etter sin første seier på 30 måneder. Han var helt overlegen i Arnold Palmer Invitational i helgen.

- Det er ikke som å vinne en majorturneringen, men jeg må innrømme at den følelsen jeg står her med er veldig god, innrømmet Tiger Woods etter seieren.

Han gikk de fire rundene i Florida på 285 slag og slo iren Graeme McDowell med imponerende fem slag.

Dermed er Woods tilbake på toppen igjen for første gang etter at sexskandalen og skilsmissen fra kona Elin Nordegren satte ham på sidelinjen også sportslig i 2009.

Det var Woods' 72 seier på PGA-touren. Av disse seirene er 14 kommet i majorturneringer. Han gikk runden i Florida 13 under par etter til dels glimrende spill i perioder.

- Jeg føler takknemlighet til mange mennesker som har hjulpet meg i den vanskelige tiden jeg har vært gjennom. Det har vært en tøff tid innrømmet Tiger Woods etter seieren søndag.

Rekordjakt Seieren Woods sikret seg i helgen er den største på PGA-touren siden Rory McIlroy vant med åtte slags margin i US Open i 2011, og det er liten tvil om at seieren har gitt Tiger Woods fornyet selvtillit.

Masters-turneringen er ikke mer enn et par uker unna, og nå reiser Woods til Augusta med et mål for øye: Å gjenoppta jakten på Jack Nicklaus rekord med 18 majorseirer.

- Det er klart jeg er spent, ingen tvil om det. Å spille i Masters er alltid morsomt, og nå ser jeg fram til å ta fatt, for jeg har jobbet hardt med spillet mitt, og det ser ut som om det ordner seg akkurat til rett tid, sa Woods.

Han gikk løs på den siste runden i Arnold Palmer-turneringen med en ledelse på ett slag til McDowell, men flere birdies i første halvdel av sluttrunden, gjorde at spenningen fort ble borte. Dermed kunne Woods cruise inn til en overlegen og sikker seier.

Blitt bedre - Jeg er blitt bedre, og det er det viktigste. Jeg mener jeg har vært nær med å lykkes i flere turneringer. Det har bare vært et spørsmål om å få skikkelig klaff, og det hadde jeg her. Det har også vært et spørsmål om å være tålmodig, sa Tiger Woods da han skulle forklare årsaken til den klare seieren i helgens turnering.

- Det var stort å være i par med Tiger Woods på denne siste runden her. Han storspilte, og det virket nesten som om han hadde planlagt å vinne her denne helgen, for å gjøre et skikkelig comeback på noe som er tett opp til hjemmebanen hans.

- Jeg kan ikke si annet enn at det var morsomt å se ham gjøre det han kan aller best; å vinne turneringer. Jeg mener nok også at han er en av de aller største spillerne innen golfen noensinne, sa McDowell etter turneringen.

Engelske Ian Poulter tok tredjeplassen i årets Arnold Palmer Invitational.

(NTB-AFP)