Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Føles bare godt

BERLIN (Dagbladet): 3. runde i UEFA-cupen: Borussia Dortmund-FC København 1-0 (sammenlagt 2-0): Etter ti målløse og tidvis frustrerende måneder scoret endelig Jan Derek Sørensen for Borussia Dortmund. - Jeg var så lettet da jeg så ballen i mål, sier Sørensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter kampen var Sørensen et eneste stort smil:

- Jeg har hatt så mange sjanser uten å lykkes. Dette føles bare godt, sier Jan Derek.

Nordmannen nikket inn en retur fra svenske Magnus Kihlstedt og sendte danskene ut av UEFA-cupen. I nest siste minutt, og ikke overbevisende fortjent. Men det betød garantert ingen ting for Sørensen i går kveld.

Ikke for sjefen hans heller:

- Jeg er veldig glad på Sørensens vegne. Hans scoring ble avgjørende. Jeg håper at den vil gi ham den oppturen han fortjener, sier Dortmund-trener Matthias Sammer.

Store sjanser

Det var som en tung bør ble løftet av Dereks skuldre der han ble omfavnet av lagkameratene og hørte jubelen fra de 42500 på Dortmunds Westfalenstadion. Ti måneders frustrasjon lå igjen i nettet bak den tidligere Brann-keeperen Kihlstedt.

Men seieren satt meget langt inne. Danskene satte alt inn på å ta igjen Dortmunds 1-0 ledelse fra oppgjøret i København, og hadde en rekke store sjanser mot et hjemmelag som manglet stjernene Jan Koller, Marcio Amorosa og Ewerthon.

  • Etter 24 minutter skjøt Thomas Røll i stolpen.
  • Og i andre omgang misbrukte både Heine Fernandez og Københavns sørafrikanske spiller Sibusiso Zuma to store sjanser.
  • Og et kvarter før slutt reddet Evanilson på målstreken.

Ingen sjanser

Og det var samme Evanilson som gjorde forarbeidet til Dereks mål. Han stakk igjennom på en lærebok-pasning fra Tomas Rosicky i det 89. minutt, og brente av like utenfor 16-meteren. Magnus Kihlstedt, som hadde levert flere praktredninger, hadde ingen sjanser til å holde ballen.

Returen nikket Derek Sørensen i mål fra seks-sju meter.

Før seiersmålet misset både han, Jörg Heinrich og Dortmund-kaptein Lars Ricken på store scoringssjanser. Etter at Borussia ble slått ut av Champions League, satser laget voldsomt på UEFA-cupen - den eneste internasjonale turneringen dortmunderne ikke har vunnet

  • Tapet til tross, FC København må regnes som favoritt foran lokaloppgjøret mot Åge Hareides Brøndby til helga. København har storspilt i lang tid, men vært både udyktige og uheldige foran mål. Som i går.
ENDELIG: Jan Derek Sørensen var et eneste stort smil etter nettkjenningen i går.Foto: MICHAEL SON/AP
Hele Norges coronakart