- Føles helt fantastisk

- Det føles helt fantastisk, sier europamester Bjørn Rune Gjelsten etter dagens seier.

EM avgjøres etter fire av åtte runder, og Gjelsten måtte bare holde «Victory 7» bak seg for å sikre seg sesongens første tittel. Det klarte han med glans. Men Gjelsten er fortsatt ikke fornøyd.

- Nå skal vi hente hjem VM-tittelen, jublet Gjelsten etter oppvisningen i «Spirit og Norway» foran titusenvis av mennesker på Aker Brygge.

Gjelsten og annenfører Steve Curtis ledet fra start til mål og var aldri truet. Med seieren ble «Spirit of Norway» historisk. Ingen har tidligere vunnet tre Grand Prix-løp, både hovedrunde og kvalifisering, på rad.

- Det føles utrolig godt å gjøre dette på hjemmebane foran så mange mennesker. Vi fikk en perfekt start og fikk de andre båtene bak oss med en gang, sa Gjelsten.

Helt suveren

Før søndagens runde ledet Gjelsten VM-sammendraget med fattige to poeng til «Victory 7» fra De forente arabiske emirater. Etter at båten fra Dubai måtte bryte søndagens løp, er forspranget stort. Også den andre båten fra Dubai, «Victory 1», fikk motortrøbbel. De ble passert av den andre norske båten, «Jotun», og måtte nøye seg med 4. plass.

- Det var utrolig viktig for oss den innsatsen som Andreas Ove Ugland og «Jotun» la ned. Nå har vi fått et viktig forsprang foran de fire avsluttende rundene, sa Gjelsten.

Det ble en fullkommen norsk dag på Aker Brygge med to norske pallplasseringer. I tillegg skal det nevnes at australske «Riviera» på 3. plass kjører den tidligere båten til Kjell Inge Røkke.

- Nesten kjedelig

Etter seieren i lørdagens tidskjøring hadde Gjelsten beste startposisjon og tok kommandoen fra start. Som ventet ble han fulgt av de to «Victory»-båtene, som altså fikk store problemer i havnebassenget søndag. Dermed fikk Gjelsten boltre seg foran folkehavet i ensom majestet det meste av løpet.

- Det ble nesten litt kjedelig det her, sa «Spirit of Norways» teamsjef Cato Strømberg. Han var i likhet med Gjelsten en svært glad mann etter seieren.

- Dette er helt fantastisk. Å vinne her på hjemmebane er enormt stort, sa Strømberg.

Femte VM-runde kjøres i Tyrkia 8. september. De to «Victory»-båtene ligger nærmest Gjelsten i sammendraget, men det er langt opp. Etter fire runder, kvalifisering inkludert, er det kjørt totalt åtte løp, og suverene Gjelsten har vunnet sju av dem.

Dermed kan Gjelsten vinne VM og kvalik-sammendraget i tillegg til EM, som han sikret i Oslo.

(NTB)

VINNEREN:</B> Bjørn Rune Gjelsten valgte å bytte propell på båten Spirit of Norway to ganger i løpet av lørdagens tidskjøring i offshore klasse 1. I dag gikk han av med seieren.