- Føles ikke som noen revansje

Koné fra benk til nettsus.

LERKENDAL: (Dagbladet.no): Yssouf Koné hadde lenge en tung tid i Trondheim i skyggen av Steffen Iversen. Spissen fra Burkina Faso var lei benken, og påpekte at han ikke kom til Norge som turist.


Nå er situasjonen annerledes for den hodesterke spissen. Koné har storspilt i europacupen, og i kveld ble han matchvinner på Lerkendal.

- Klart jeg er glad for hvordan ting har utviklet seg. Likevel vil jeg understreke at det ikke føles som noen revansje. Alt har sin tid, og nå er tiden inne for meg til å lykkes, sa Koné etter kampen.

RBK-spissen hadde ingen enkel oppgave mot stopperparet Thomasson og Wæhler, men etter å ha vunnet flere hodedueller, både med en og to mann i kroppen, fikk 25-åringen lønn for strevet i det 59.minutt.


- Sappy (Sapara, red.anm) tok ballen og driblet av et par mann, før han ble felt. Jeg var tilfeldigvis der, og satte ballen i mål. Det var Sappy som gjorde jobben, sier Koné.

Etter kampen skrøt han mest av forsvaret, og backvikar Abdou Traoré. Ivorianeren steppet inn på venstresiden i et skadeutsatt RBK-forsvar.

- Forsvaret jobbet utrolig bra, og spesielt Abdou spilte en kjempekamp. Når de bak der greier å holde nullen er mye gjort for vår del, sier Koné.

Påtroppende sportsdirektør i RBK, Knut Torbjørn Eggen, er enig i at Abdou Traoré hadde et bra vikariat på backplassen.

- IKKE REVANSJE: Yssouf Koné jubler etter å ha doblet ledelsen for Rosenborg i kveld. Vålerenga-spillerne ligger slagne tilbake. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
- IKKE REVANSJE: Yssouf Koné jubler etter å ha doblet ledelsen for Rosenborg i kveld. Vålerenga-spillerne ligger slagne tilbake. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer


- Han har ingen problemer posisjoneringsmessig, og har ork til å løpe mye. Vi følte oss sikker på at Abdou kom til å gjøre det bra på backen, og det gjorde han, sier Eggen til Dagbladet.no.