Brede Hangeland:

- Føles som en ny sjanse

Brede Hangeland (40) kom aldri til et mesterskap som spiller for Norge. Nå kan han gjøre det i rollen som «player manager» på landslaget.

AVGJØRENDE UKE: Norge kan være i fotball-VM tirsdag. Ståle Solbakken (foran) har gjort sin del av jobben som landslagstrener så langt. I støtteapparatet har han Brede Hangeland (bak). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
AVGJØRENDE UKE: Norge kan være i fotball-VM tirsdag. Ståle Solbakken (foran) har gjort sin del av jobben som landslagstrener så langt. I støtteapparatet har han Brede Hangeland (bak). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): - Det er utrolig inspirerende og fint å få være med. Jeg har i hele mitt voksne liv hatt et brennende engasjement for fotballandslaget, sier Hangeland.

- Så kan du si at det mislyktes da det gjaldt som mest noen ganger som spiller. Men nå føles det som en ny sjanse å få være med og kanskje klare det, forteller 40-åringen til Dagbladet på Ullevaal stadion.

Norge teller ned til de avgjørende kampene i VM-kvaliken mot Latvia (lørdag) og Nederland (tirsdag).

Hangeland hadde en høyprofilert rolle da han var kaptein for Norge. Han debuterte i 2002 og spilte 91 landskamper. Etter at han la opp i 2016, gikk han inn i en ny profilert rolle - denne gang som fotballekspert for TV 2.

På landslaget har han nå en nedtonet profil utad. Han er såkalt «player manager» i støtteapparatet. I praksis vil det si at han er en av Ståle Solbakkens viktigste sparringpartnere.

Om sin egen rolle sier Hangeland:

- Det er litt løs organisering. Enkelt forklart prøver jeg å gjøre alle de andre rundt meg så gode som mulig. Enten det er Ståle, Kent Bergersen (assistent) eller Andrew Findlay (analyse). Jeg prøver å forstå hvem folk er og få det beste ut av dem. I bånn har jeg en profesjonalitet og vinnervilje som Ståle og mange deler. Vi skal løfte dette opp til den samme tankegangen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer