- Føles som en treningskamp i de italienske fjellene

De norske hockeygutta refser svenskene.

NESTEN-BRAGD: Alexander Bonsaksen, Jonas Holøs og Mads Hansen jubler for en scoring i 3-3-kampen mot hockeygiganten Tsjekkia, der Norge til slutt tapte på straffeslag. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NESTEN-BRAGD: Alexander Bonsaksen, Jonas Holøs og Mads Hansen jubler for en scoring i 3-3-kampen mot hockeygiganten Tsjekkia, der Norge til slutt tapte på straffeslag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tida da Norge var en kasteball for hockeygigantene ser ut til å være forbi.

I går tillot flere av spillerne seg å være skuffet etter ett poeng mot Tsjekkia - en nasjon som ble verdensmester for bare to år siden. Samtidig var de også kritiske til det labre engasjementet for VM i Sverige.

De stive billettprisene fikk mye av skylda for at hockeykatedralen Globen var halvfull da «Tre Kronor» spilte sin åpningskamp mot Norge. Arrangørene har tatt grep og justert prisnivået noe, uten at det har fått folk til å strømme til hallene.

Det offisielle publikumstallet til Norge - Tsjekkia i går var 3000, men ifølge Aftonbladet var det reelle tallet cirka 800.

Norges Mads Hansen - som denne sesongen ble svensk mester med Brynäs - er forbløffet over den stusselige interessen.

- Ja, det er jævla kjipt. Jeg har spilt i mange VM, men dette føles mer som en treningskamp et eller annet sted i de italienske fjellene. Jeg ser på Sverige som et hockeyland, og jeg hadde ventet meg noe bedre enn dette, sier han til Aftonbladet.

- Følte vi var på hjemmebane
Norges manager Petter Salsten synes det er mer spesielt at selv ikke Sverige har draget på eget publikum.

- VM har vært nokså likt som andre turneringer, hvor det sjelden er all verden med tilskuere på kampene hvor hjemmelaget ikke spillet. Det som har vært skuffende for arrangøren her, er at heller ikke kampene til hjemmelaget har vært i nærheten av utsolgt. I tillegg tror jeg de hadde håpet på mer tilreisende supportere fra land som Norge, Danmark og Latvia. Men det kan fortsatt komme, vi går inn i ei helg med mange kamper. Det er mulig publikum har plukket seg ut den helga, sier han til Dagbladet.

I den første kampen mot Sverige følte de norske gutta seg nesten på hjemmebane.

LABER INTERESSE: - Det er jævla kjipt, sier Mads Hansen om de glisne tribunene under hockey-VM i Sverige. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LABER INTERESSE: - Det er jævla kjipt, sier Mads Hansen om de glisne tribunene under hockey-VM i Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det var veldig mange norske i Globen da, og det var herlig og veldig spesielt. Gutta følte nesten at det var de som spilte hjemme. Det var en del mindre nordmenn her i går, men de hørtes til gjengjeld veldig godt, sier Salsten.

- Vi må slå Italia
I dag har Norge spillefri, og så venter Italia i morgen. Det er den første kampen hvor man kan gjøre seg et realistisk håp om norsk seier, etter tre kamper på rappen mot store nasjoner som Sverige, Russland og Tsjekkia.

- Vi har møtt tre toppnasjoner og spilt mye bra hockey. Vi har fått med oss ett poeng, og er godt fornøyd med måten vi har gjennomført på i disse kampene. Skuffelsen var stor rett etter kamp i går, for vi følte at vi burde vunnet. Vi vant til og med skuddstatistikken, og den har vi som regel tapt ganske mye mot de store nasjonene. Det viser noe av kampbildet, vi var på høyde med dem hele veien, sier han.

Norge kan fortsatt gjøre seg håp om en kvartfinale, som ett av de fire beste lagene i pulja, men landslagssjef Roy Johansen advarer om at det også kan ende med nedrykk.

Etter Italia venter Latvia, Tyskland og Danmark. Det dårligste laget rykker ned.

- Italia slo Danmark, og de har et veldig bra lag. Vi opptrer på samme måte, men kommer til å få ha pucken mer. Vi må slå Italia, ellers kan vi rykke ned. Vi spiller for livet hele veien, sier Johansen.