- Føles stort

Hun var to plasser unna 60.000 kroner, men tok sin tredje verdenscuptittel sammenlagt. Bente Skari trenger ikke Birkebeineren.

- Det føles godt. Stort. Fint at jeg avgjorde det her, sa Bente Skari etter at sammenlagtseieren var sikret.

Katerina Neumannovas 8. plass og Skaris 15. plass under lørdagens skøytetremil i Kollen betyr at Skari leder med 104 poeng på den tsjekkiske jenta før verdenscupavslutningen og Birkebeineren kommende helg.

- Jeg prøvde å regne meg fram til poengstillingen underveis, men fikk det ikke til. Uansett er det godt å få det unnagjort her. Det var målet med dagens løp, mente 29-åringen, som også vant verdenscupen sammenlagt i 1998/99 og 1999/2000.

De fem siste årene har Nittedal-jenta tatt tre 1. plasser og to 2. plasser i verdenscupen. Dessuten har hun vunnet sprintcupen de fem siste årene.

Lørdag ble Hilde Gjermundshaug Pedersen beste norske jente på 9. plass.

Belmondo lurer

- Ja, vet at jeg tapte 60.000 kroner på at jeg ikke ble nummer 13 i dag, men jeg avgjorde i hvert fall cupen, sa Skari.

Årsaken til pengetapet er noe som kalles Nordic Tournament. Det er en sammenlagtcup etter rennene i de nordiske landene. Den cupen vant lørdagens vinner Stefania Belmondo. Skari hadde tatt den seieren også om det var blitt 13. plass lørdag. Hun var 33 sekunder unna.

Den lille italienske jenta tok sin andre seier i Holmenkollen lørdag, og slo Kristina Smigun på 2. plass med 21,8 sekunder.

Mens Smigun og Skari satser på en ny sesong, som blant annet inkluderer VM i Val di Fiemme, er ikke Belmondo sikker på om hun vil gå på en ny sesong, til tross for at VM går bokstavelig talt på hjemmebane for hennes del.

- Ja, vet ikke. Bestemmer meg i mai om det blir en ny sesong, svarte hun på spørsmålet om hun blir med neste sesong også.

- Men i OL i Torino 2006 er jeg ikke med. Helt sikkert, sa alltid like blide Belmondo.

Hun kommer garantert til å være delaktig i Torino-OL som medlem av organisasjonskomiteen. Dessuten skal hun også være rådgiver når OL-løypene skal utformes.

Som ventet

Bente Skari gikk som ventet i Kollen. Tremil skøyting er ikke hennes distanse.

- Jeg ligger der jeg har ligget i skøyting før i år. Jeg trodde at jeg skulle bli bedre i skøyting denne sesongen, men er ikke blitt det. Skøyting er nok ikke min greie, sa verdenscupvinneren, og gjentok det hun stort sett har sagt om det hele denne sesongen.

Men hun er best i verden om en legger sammen klassisk og skøyting.

Det kan ingen ta fra henne.

NTB