-  Føles tungt

De prøvde, de ville, men de fikk det ikke til. Og til slutt skjøt Rosenborg seg sjøl i foten.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Juniorfeil, sier Erik Hoftun til Dagbladet om målet som ga PSV Eindhoven seieren fire minutter før slutt.

-  Og det første de scoret var ikke stort bedre. Men sånn er det ofte for fotballag som sliter.

-  Jeg må innrømme at det føles veldig tungt akkurat nå.

Stang ut

Rosenborg kom under 0- 1 da de lot Jan Vennegoor of Hesselink møte en dyp pasning uforstyrret i rommet mellom midtbanen og forsvaret. Uten markør fikk PSV-spissen slå den målgivende pasningen mellom Vidar Riseth og Robbie Russel. Og så kan jo Rosenborg diskutere hvorfor Jefferson Farfan fikk løpe uforstyrret gjennom og slå inn ledermålet.

Hvilket de har gjort.

-  Vi tar feil mann - så enkelt er det, sier Erik Hoftun.

-  Det var en juniorfeil det også.

Det er mye som ikke stemmer på Lerkendal for tida. Trenerspørsmålet ligger der som et åpent sår - resultatene leger det ikke. Og RBK-spillerne begynner å bli litt leie nå - leie av all støyen.

Samtidig får de det ikke til på banen.

-  Det er typisk for et lag som sliter, sier Erik Hoftun. -  Det blir liksom litt stang ut. Men vi er ikka bra nok, vi gjør jo feil gang på gang.

Og:

-  Da skjer det selvfølgelig noe med tryggheten.

Ikke gitt opp

Rosenborg tok seg sjøl i nakken og prøvde å finne det positive i gårsdagens tap. Sportsdirektør Rune Bratseth var en pådriver for det i garderoben etter kampen. For alt var ikke feil - det var som sagt mye tæl og vilje i gårsdagens utgave.

Kommer presisjonen i løp og pasninger til søndag, kan Rosenborg snu det i Bodø.

-  Vi skal i hvert fall ikke grave oss ned, sier Erik Hoftun.

-  Vi tror fortsatt vi kan klare det. Og sjøl om vi ikke kan si at den store go'følelsen kom, så var ikke alt svart. Men jeg har hatt bedre dager på jobben, sier Erik Hoftun.

DÅRLIG DAG: Erik Hoftun tok tapet mot PSV Eindhoven tungt. - Jeg har hatt bedre dager på jobben, sier Rosenborg-forsvareren.