Følg dramaet direkte

Tottenham spiller for Europa. Lundekvam spiller for livet.

(Dagbladet.no:) Det gjenstår to runder av årets Premier League-sesong, og den lever absolutt fortsatt - selv om pokalen nå står trygt på Stamford Bridge.

 • Fire lag risikerer å rykke ned - bare én av klubbene kan beholde plassen.
 • Kampen om den siste Champions League-plassen er ennå ikke avgjort. I praksis står den mellom rivalene Everton og Liverpool, men også Bolton har en teoretisk mulighet.
 • Tottenham ligger nå på den siste UEFA-cupplassen, men både Middlesbrough, Manchester City og Aston Villa kan gå forbi.

  Sjekk tabellen før ettermiddagens kamper.


  Ettermiddagens kamper

  Klokka 16: Aston Villa - Man. City

  Begge klubbene kan fortsatt kapre en UEFA-cupplass (7. plass), men de har stort sett bare teorien å klamre seg til.

  Klokka 16: Blackburn - Fulham

  Begge klubbene er sikret ny Premier League-kontrakt, og har bare æren å spille for.

  Klokka 16: Crystal Palace - Southampton

  Kjempeviktig kamp i nedrykksstriden. Begge lagene har 31 poeng, og bare ett mål skiller dem. Claus Lundekvam & Co. er centimeteren foran før kampstart, men bør unngå tap i ettermiddag.

  Klokka 16: Everton - Newcastle

  Hjemmelaget har en hånd på fjerdeplassen, og sikrer den med seier - hvis Liverpool ikke vinner sin bortekamp mot Arsenal i morgen. Newcastle er trygt plassert midt på tabellen.

  Klokka 16: Middlesbrough - Tottenham

  Etter at Tottenham knuste Aston Villa sist helg tok de igjen målforskjellen til Boro, og ligger nå ett mål foran. Dersom ett av lagene taper denne kampen, blir det vanskelig å klare en UEFA-cupplass.

  Klokka 16: Norwich - Birmingham

  Birmingham har ikke noe å spille for, mens bunnlaget Norwich har alt å spille for. Med seier kan de klatre på sikker plass - hvis alt går veien deres i de andre kampene.

  Klokka 16: Portsmouth - Bolton

  Bolton sikrer seg spill i UEFA-cupen neste sesong med seier i dag. Klubben har også en teoretisk sjanse til å klatre opp til 4. plassen - men akkurat det tenker bare superoptimistene på. Portsmouth er sikret ny kontrakt i Premier League.

  Klokka 18.15: Man. United - West Brom

  3. plassen er sikret for United, men de kan gå forbi Arsenal - som ligger fire poeng foran. Begge lagene har tre kamper igjen. West Brom ligger nest sist, og spiller for eksistensen i toppdivisjonen.

MER SPURS-JUBEL? Forrige helg vant Tottenham 5-1 mot Aston Villa. I dag møter de Middlesbrough. Foto: AP
MER SPURS-JUBEL? Forrige helg vant Tottenham 5-1 mot Aston Villa. I dag møter de Middlesbrough. Foto: AP Vis mer
SUPERVIKTIG: Claus Lundekvam og Southampton bør slå Crystal Palace i dag.