Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Følg kampen om direkte opprykk til Tippeligaen

Haugesund, Hønefoss, Kongsvinger eller Sogndal? Direkte klokka 13.

TIL TIPPELIGAEN? Kongsvingers Ørjan Berg Hansen (i midten) er en av de som kan håpe på direkte opprykk i dag. Men KIL trenger i så fall hjelp i tillegg til at de må slå Mjøndalen selv. Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix
TIL TIPPELIGAEN? Kongsvingers Ørjan Berg Hansen (i midten) er en av de som kan håpe på direkte opprykk i dag. Men KIL trenger i så fall hjelp i tillegg til at de må slå Mjøndalen selv. Foto: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix Vis mer

|||
• Følg og diskutér siste runde i 1. divisjon i vårt fotballstudio fra klokka 13!

(Dagbladet): I dag spilles siste runde i både Tippeligaen og 1. divisjon. Det eneste som det knytter seg reell spenning til, er hvilke lag som rykker direkte opp til Tippeligaen.

For mens både medaljer, kvalik og nedrykk er avklart i øverste divisjon, kjemper fire lag om direkte opprykk fra 1. divisjon.

De to som ikke lykkes, møter hverandre i en kvalifiseringssemifinale. Vinneren av den møter vinneren av Fredrikstad og Sarpsborg i kamp om den siste plassen i Tippeligaen 2010.

Hønefoss og Haugesund har det beste utgangspunktet med 55 poeng. Men Sogndal og Kongsvinger ligger bare to poeng bak, på 53.

• Hønefoss spiller hjemme mot Sogndal i dag. Kampen vises direkte på NRK 1.

• Haugesund spiller hjemme mot Sarpsborg, som uansett blir nummer fem og altså møter Fredrikstad i kvalifiserings-semifinale.

• Kongsvinger møter Mjøndalen som er et av fem lag som ligger midt på tabellen med 39 poeng.

Alle kampene vises direkte på nett-TV på NRKsport.no.

I utgangspunktet har kanskje Haugesund og Hønefoss det beste utgangspunktet med muligheten til selv å avgjøre på hjemmebane. Men fotballen er aldri så rund som når det står mye på spill.

• Følg og diskutér siste runde i 1. divisjon i vårt fotballstudio fra klokka 13!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media