Følg Tippeligaen direkte

Fem kamper med stor betydning for topp og bunn i Tippeligaen spilles i dag, med avspark kl. 18.00. Resultater og kampfakta fra vår livedekning!

Rosenborg er kvitt en konkurrent i tittelkampen. Viking rotet bort sjansen med en svak 0-0-kamp mot Vålerenga.

Dermed har RBK sju poeng ned til Viking, som kuttet sitt eget gullsnøre gjennom en tannløs kveld. Unøyaktig pasningsspill ga Vålerenga plenty med billige ballerobringer. Mot en bedre motstander, Vålerenga var ikke mer enn på middels eliteserienivå, hadde det endt med solid tap.

- Vi spiller vel mest uavgjort av samtlige. Ja, ja. Det var to nye tapte poeng, sukket Viking-trener Benny Lennartsson etter kampen.

Vertene hadde spillemessig grep om oppgjøret i større deler av kampen, og Bo Andersen i Viking-målet ble igjen spilleren som reddet sine medspillere.

- Han var strålende. Dat har han vært i halvannet år, sa Lennartsson.

Andersen hadde en rekke flotte redninger inne ved målstreken. Blant annet stoppet han Petter Belsviks heading da den var på vei mot nettet. Det var Andersens sjuende seriekamp uten baklengsmål denne sesongen, og reserve Frode Olsen må innstille seg på benken også resten av høsten.

Grahn i farta

Tobias Grahn var veldig frisk og involvert i det meste på Vålerengas offensiv, men han forsøkte å jukse til seg et straffespark tidlig i 2. omgangen. Det gjennomskuet dommer Per Ivar Staberg og dro i stedet opp det gule kortet. Dermed er Grahn uaktuell i lørdagens Oslo-derby mot Lyn.

Landslagsuttatte Brede P. Hangeland har spilt bedre kamper i Vikings midtforsvar. Til tross for sin ruvende fysikk tapte han for mange ganger i lufta. Peter Kopteff er eneste Viking-spiller som får godkjent for sitt offensive spill. Ellers klarte Toni Kuivasto seg bra i midtforsvaret.

Om ikke lenge møtes lagene igjen på samme arena, i cupens kvartfinale torsdag 29. august.

Da er det Viking som har mest å gå på.

(NTB)