Følg Tour-guttas tanker på Twitter

Lance la ut dette Bono-bildet.

KOMMUNISERER MED FANSEN: Lance Armstrong og de andre Tour de France-syklistene skriver flere ganger om dagen meldinger på Twitter-sidene sine. Foto: AFP
KOMMUNISERER MED FANSEN: Lance Armstrong og de andre Tour de France-syklistene skriver flere ganger om dagen meldinger på Twitter-sidene sine. Foto: AFPVis mer

|||• Direkte 12.45: Følg den andre etappen i Dagbladet.nos Tour de France-studio

(Dagbladet.no) Et helvetes slit i tre uker. Det er Tour de France. Dagene består av knalltøff sykling, massasje, spising, drikking og soving.

Og selvfølgelig iherdig twitring.

Det er ikke noe nytt at verdens beste syklister surfer på Twitter-bølgen. De er lenge siden de ble hektet - anført av en særdeles ivrig Lance Armstrong.

Twitrer hele tida
Og det at de nå er opptatt med det som er det sportslige høydepunktet for sesongen, gjør ikke at de legger fra seg mobiltelefonen og PC-en. De twitrer i samme tempo som tidligere.

Dagbladet gir deg her en oversikt, som gjør at du kan følge twitringen til de mest profilerte Tour de France-syklistene de neste ukene:

STJERNEMIDDAG: Lance Armstrong la ut dette bildet på Twitter-profilen sin, fra lunsjen han hadde med Bono før Tour de France-start. Nesten 1,3 millioner følger oppdateringene til sykkelstjernen. Foto: PRIVAT
STJERNEMIDDAG: Lance Armstrong la ut dette bildet på Twitter-profilen sin, fra lunsjen han hadde med Bono før Tour de France-start. Nesten 1,3 millioner følger oppdateringene til sykkelstjernen. Foto: PRIVAT Vis mer

Lance Armstrong (lancearmstrong) taster like heftig som han en gang tråkket. I løpet av det siste døgnet har han lagt ut 16 nye meldinger.

«Henger på rommet med Eddy Merckx. Som en far for meg,» skrev han før gårsdagens tempoetappe.

Og dagen før åpningsetappen: «En god venn av meg kom innom for å ønske meg lykke til. Godt å se ham.» Meldingen ble ledsaget av et bilde, og mannen var ingen ringere enn U2-vokalist Bono.

Okse i porselenbutikk
Armstrongs sjef, Astana-boss Johan Bruyneel (johanbruyneel), har ikke vært like aktiv de siste dagene - han har tross alt hatt «kapteinstriden» mellom Alberto Contador og Armstrong å hanskes med. Han fikk likevel tid til denne, for et halvt døgn siden:

«Noen oppførte seg som en okse i en porselenbutikk for noen dager siden, og vet ikke nå hvordan han skal betale for skadene.»

Hva nå enn det måtte bety.

TWITRER: Kurt Asle Arvesen, her med kona Nina, får tid til litt twitring innimellom etappene. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
TWITRER: Kurt Asle Arvesen, her med kona Nina, får tid til litt twitring innimellom etappene. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Levi Leipheimer (LeviLeipheimer) twitrer selvfølgelig også, men han har bare en liten brøkdel av fanskaren til lagkamerat Armstrong. Det er 42 395 som følger oppdateringene til Leipheimer, mens 1 271 226 følger Lance. Også Alberto Contador (acontador) har en profil, men den er ikke verdt å følge, for han har ikke oppdatert den siden 17. mars.

Fryktet Lance
Thor Hushovd holder seg unna Twitter-bølgen, men Kurt Asle Arvesen (kaarvesen) er på nett. «Ups... Lance starter ett minutt bak meg i dag,» skrev han før tempoetappen. Men Arvesen holdt Armstrong bak seg, uten at han måtte brenne alt kruttet for å klare det.

En av Hushovds argeste spurtkonkurrenter, Robbie McEwen (mcewenrobbie), kunne i går kveld fortelle at han spiste middag i Monacos vakre havn. «Spiser middag på yachten til sponsorene mine. Akkurat som MTV Cribs!»

Andre Tour-ryttere som er på Twitter er Cadel Evans (CadelOfficial), George Hincapie (ghincapie), Carlos Sastre (carlossastre), Christian Vande Velde (ChristianVDV), Michael Rogers (mickrogers) og David Zabriskie (dzabriskie).

Her er noen andre Twitter-feeder som kan være verdt å følge under Touren: VeloNews (velonews), Cyclingnews (Cyclingnewsfeed), TV 2-kommentator Christian Paasche (TV2Paasche), TV 2-ekspert Dag Otto Lauritzen (TV2DagO2), antidopingsida BikePure (BikePure) - og selvfølgelig Dagbladets Thomas Sæbø (sabo76).

Doptatte Ivan Basso (ivanbasso) fikk sykle Giro d'Italia, men får ikke lov til å være med i Tour de France. I stedet må han nøye seg med å tråkke rundt med gode venner, mens verdens beste kjemper i de franske fjellene. «Jeg er på sykkelen med noen venner,» skrev han for en drøy halvtime siden.

God tur!