Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Følger lillebrors fotspor

Storebror Henning Solberg er klar for en internasjonal rallysatsing. Neste år kjører han minst seks VM-runder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Henning Solberg (27) følger lillebror Petter Solberg i rallysirkuset. Mens Petter nå kjører Subaru, blir det Toyota for Henning. Nærmere bestemt skal han kjøre en Toyota Corolla WRC i regi av Toyota Team Sweden, et team bygd og drevet av Leif Asterhag.

Det er Henning Solbergs nye management Harald og Nils Hellum som har sydd sammen opplegget som også inkluderer at Henning skal forsvare sin NM-tittel. Han kjører også siste VM-runden i England i november.

Semiprofesjonell

- Dette er en fantastisk mulighet for meg, og jeg er svært godt fornøyd med opplegget. Dette er det nest beste man kan få til som rallyfører, like bak en plass i et fabrikkteam, sier Henning Solberg som i år tok sin andre strake NM-tittel.

- Henning skal kjøre i den såkalte FIA Teams Cup neste år. Dette er en cup for det vi kan kalle semiprofesjonelle team, og det er seks av VM-løpene som inngår i cupen. Hennings opplegg finansieres i hovedsak med innsats fra vårt management, sier Harald Hellum.

- Petter kjører sitt løp, og jeg mitt. Noen konkurranse mellom oss er ikke i mine tanker, sier Henning Solberg som håper at også han i løpet av kort tid vil få en fabrikkskontrakt slik Petter har med Subaru.

SEMIPROFF: Henning Solberg kjører seks VM runder i rally til neste år.