Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Følges med argusøyne i dag

Therese Johaug i nytt klassiskrenn.

OBERSTDORF (Dagbladet): I går slapp Therese Johaug hårfint unna en tidsstraff i Tour de Ski på grunn av noen halvveis skøytetak i den klassiske sprintfinalen.

Siden hun har et gult kort fra før, fra sesongstarten i Kuusmo, må Johaug være ekstra nøye med å følge reglene. To gule kort gir nemlig diskvalifikaskon, eller i Tours-sammenheng - tidsstraff på tre minutter.

I dag skal jentene gå en ti-kilometer fellesstart - i nettopp klassisk.

For Johaug er det to ting som gjelder - sørge for at Ingvild Flugstad Østberg øker sammenlagtledelsen sin, og ikke falle for fristelsen til å ta et skøytetak eller to i iveren.

For etter å ha vært innkalt til avhør hos juryen etter episoden på sprinten i går, ligger det i kortene at nettopp Johaug følges ekstra tett i dag. Flere antydet i går at jun slapp «billig» i og med at hun er den største Tour-favoritten og den største stjerna og en løper som hadde vært langt svakere plassert kanskje ikke hadde fått samme milde behandling av juryen.

- Mange vil følge henne med argusøyne i dag, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland til Dagbladet.

Aukland mener at juryen i dagens renn har et stort press på seg til å vise konsekvens. Noe han mener de ikke gjorde i går.

- Alle må behandles likt om dette skal fungere. Ikke bare i samme renn, men også fra renn til renn.

- Jeg mener det ikke har skjedd i vinter. Etter min mening var den forseelsen Therese fikk gult kort for i Kuusamo en mindre forseelse mot klassisk-reglementet enn den hun slapp straff for i går, sier Aukland til Dagbladet. Han mener Johaug skal være glad hun slapp straff i går.

- Derfor mener jeg at FIS må vurdere om de skal ha en fast juryformann i alle verdenscuprenn, sier NRK-eksperten.

* Jentene går ti kilometer klassisk fellestart klokka 14.20 i dag. Det er innlagt en spurt etter seks kilometer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media