Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Folk ble sjokkerte

Morten Olsen måtte beklage 11. september-utspill.

 IKKE HELDIG:  Danskenes landslagssjef Morten Olsen kom med et lite imponerende utsagn under en pressekonferanse før Danmarks avreise til Armenia i går.
Foto: Espen Salling / SCANPIX
IKKE HELDIG: Danskenes landslagssjef Morten Olsen kom med et lite imponerende utsagn under en pressekonferanse før Danmarks avreise til Armenia i går. Foto: Espen Salling / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Det var under det danske fotballandslaget pressekonferanse mandag, i forkant av avreisen til kveldens bortekamp mot Armenia, at Danmarks landslagssjef Morten Olsen kom med et utsagn som satte kaffen i halsen til de fremmøtte.

Etter spørsmål om hvordan Danmark skal revansjere det forsmedelige 0-4-tapet hjemme for nettopp Armenia senere i kveld, dro Olsen paralleller til terrorangrepet mot USA for 12 år siden.

- Fotballmessig var tapet mot Armenia som 11. september for oss, sa Olsen foran et sjokkert pressekorps.

La seg flat
Utsagnet har nå vakt stor oppsikt, ikke minst i Danmark.

- Folk ble sjokkerte over uttalelsene hans. Å bruke et terrorangrep, som senere også ledet til krig som metafor før en fotballkamp, er veldig merkelig, sier danske Ekstra Bladets nyhetssjef Rene Schröder til svenske Sportbladet.

- Han behøver ikke si slikt for å understreke hvor viktig kampen er. Det vet folk allerede, fortsetter Schröder.

Litt senere på dagen, la imidlertid Olsen seg flat og ba om unnskyldning via det danske forbundets Twitter-konto.

- Jeg er lei meg for, hvis sammenligningen- tross mine forbehold, utilsiktet har såret noen, opplyste danskenes landslagssjef.

Dårlig kvalik
64-åringen er under hardt press, etter at hans elever bare har plukket ni poeng på sju kamper hittil i VM-kvaliken.

Laget ligger nest sist i gruppe B, men har bare ett poeng opp til Bulgaria på andre plass, og har fortsatt muligheter for playoff før de siste tre kampene.

Italia topper for øvrig gruppa suverent med 17 poeng, og kan med seier mot Tsjekkia hjemme i Torino i kveld, allerede sikre seg VM-billett.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling