- Folk elsker å kritisere meg

Men Cristiano Ronaldo bryr seg ikke.

(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo hevder han lar seg ikke bekymre nevneverdig av at han nok engang er kritisert for å filme.

Middlesbrough-manager Gareth Southgate var ikke nådig mot Manchester United-vingen etter at Ronaldo fikk straffe mot Boro på Riverside sist lørdag.

- Det er utrolig frustrerende at spillere legger seg sånn, mente Southgate.

- Mistet balansen

Den unge portugiseren mener imidlertid at Southgate ikke forstår seg på fotball.

- Han la opp sist sesong. Han trenger å bedre fotballforståelsen sin betraktelig, sier Ronaldo til Sky Sports.

- Jeg forsøkte å runde keeperen. Jeg mistet balansen, og dommeren ga straffe, sier Ronaldo - uten å utdype mer om hvordan han mistet balansen.

Og det er kanskje like greit. For når man ser reprisen for eksempel på YouTube, er det ikke godt å si hva dommeren dømmer for.

- MISTET BALANSEN: - Jeg mistet balansen, sier Cristiano Ronaldo. Joda, det var det ingen tvil om. Men var det Mark Schwarzers feil? Foto: AP/Scanpix
- MISTET BALANSEN: - Jeg mistet balansen, sier Cristiano Ronaldo. Joda, det var det ingen tvil om. Men var det Mark Schwarzers feil? Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Kritiserer alt jeg gjør

Ronaldo har ellers blitt vant til at folk kritiserer ham, han tror til og med de liker det.

- Jeg innser at folk kritiserer meg for alt jeg gjør. De har elsket å gjøre det helt siden VM. Men det bekymrer meg ikke. Når jeg går på banen gjør jeg det jeg elsker, som er å spille fotball og å gjøre mitt beste for laget. Det er målet mitt, sier Ronaldo.

Han kan vel ikke si annet. Mer overraskende er det kanskje at en rutinert manager som Alex Ferguson faktisk forsvarer straffesparket, og kaller Southgate «naiv» og «en ung manager» som trenger tid på seg.

Kanskje Ferguson har blitt satt ut av for mange tilbakespolinger på videomaskinen:

- Jeg har sett på det en million ganger, og Cristiano mistet balansen fullstendig. Tolkningen er opp til dommeren, men for meg er det et klart straffespark, sier Ferguson ifølge PA.