FÅR FÅ STEMMER: Viking sanker få stemmer i Klubben i mitt hjerte. Laget er kun nummer 25 blant de mest populære klubbene i gigantklassen. Her er Vikings Birkir Bjarnason (t.v.) og Indridi Sigurdsson. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
FÅR FÅ STEMMER: Viking sanker få stemmer i Klubben i mitt hjerte. Laget er kun nummer 25 blant de mest populære klubbene i gigantklassen. Her er Vikings Birkir Bjarnason (t.v.) og Indridi Sigurdsson. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .Vis mer

- Folk er møkklei dårlige resultater

Derfor slår Sandnes Ulf knockout på Viking.

• Her kan du stemme på klubben i ditt hjerte.

(Dagbladet): Viking er en av Norges største fotballklubber - men ligger på en skuffende 25. plass i Klubben i mitt hjerte.

Storklubben har blant annet Tønsberg hockey, Danseklubben Studio 1 IL og Rogaland-rival Sandnes Ulf foran seg på lista over Norges mest populære idrettslag.

Forklaringen er enkel, mener kommunikasjonssjef i Viking, Ole Askeland.

- Engasjementet er ikke på topp i Stavanger, og jeg kan ikke si jeg er overrasket. Klubben ligger i ingenmannsland i eliteserien og folk i byen er kanskje litt lei, sier Askeland til Dagbladet.

BEDRE ENN NABOEN: Sandnes Ulf ligger på 6. plass i Klubben i mitt hjerte og er i ferd med å slå knock out på naboen Viking. Her ved trener Asle Andersen.

Foto:Erik Berglund
BEDRE ENN NABOEN: Sandnes Ulf ligger på 6. plass i Klubben i mitt hjerte og er i ferd med å slå knock out på naboen Viking. Her ved trener Asle Andersen. Foto:Erik Berglund Vis mer

- Interessen svinger og avstemningen henger nok sammen med at folk vil ha bedre prestasjoner på banen, fortsetter han.

Jubel i Sandnes I Sandnes er situasjonen annerledes. Laget rykket nylig opp til Tippeligaen, og klubben ligger på en 6. plass i Klubben i mitt hjerte. Rogalands-klubben har fått fire ganger så mange stemmer som naboen fra Stavanger.

Sandnes Ulf har vært stabil i kampanjen de siste åra og har to femteplasser på rad fra de to siste kåringene.

- Vi har en trofast kjerne med supportere og Sandnes er jo en relativt stor by i norsk målestokk, sier markedssjef i Sandnes Ulf, Knut Erik Hæhre.

Viking har et snitt på 8 700 tilskuere på sine hjemmekamper. Sandnes Ulf har 1 500.

Voksende engasjement - Hvordan forklarer du at dere har så mange stemmer mer enn Viking i Klubben i mitt hjerte?

- De siste tre-fira åra har det vært et voksende engasjement i Sandnes, og mange av våre supportere er under 30 år. Sandnes Ulf er en av de største klubbene i Rogaland og det er et stort trykk rundt klubben etter opprykket. Viking har svake sportslige resultater, mens vi har hatt en opptur, og det er nok mye av forklaringen. Likevel er det rart at en så stor by som Stavanger ikke samler flere stemmer, sier Hæhre.

- Hvordan har Sandnes Ulf stabilisert seg i toppen?

- Vi er flinke på sosiale medier og folk i byen er glad i klubben. Supporterkjernen har vært stabil over flere år, sier Hæhre.

- Møkklei Geir Inge Fiskebekk er leder for Vikings supporterklubb, Vikinghordene. Han mener folk i Stavanger er lei lovnader om å kjempe i toppen hver sesong.

- Folk er møkklei dårlige resultater. Hvert år er det snakk om medalje, så ender vi rundt de fem siste. I fire sesonger har vi prestert dårlig med mer ressurser enn mange av våre konkurrenter, sier Fiskebekk.

- Er det rart å ha klubber som Danseklubben Studio 1 IL, Sandnes Ulf og Tønsberg hockey foran seg på lista?

- Jo, selvfølgelig er det betenkelig. Dersom Tønsberg hockey er mer populære enn Viking, bør ledelsen se hva de har gjort feil. Før sommeren slet vi med å ta poeng, selv om vi spilte brukbar fotball. I høst har vi endelig plukket flere poeng, men spillet er ufattelig kjedelig. Selv jeg i Vikinghordene er lei av å se på, sier Fiskebekk.

MARKEDSSJEF: Knut Erik Hæhre er markedssjef i Sandnes Ulf. 

Foto:Erik Berglund
MARKEDSSJEF: Knut Erik Hæhre er markedssjef i Sandnes Ulf. Foto:Erik Berglund Vis mer

Toppen i klassen for spesialidrettslag over 100 medlemmer tirsdag ettermiddag:

1. Brann Spkl
2. Vålerenga Fotball
3. Rosenborg Ballklub
4. Lillestrøm Sportsklubb
5. Fredrikstad Fotballklubb
6. Sandnes Ulf
7. Sarpsborg 08 Fotballforening
8. Stabæk Fotball
9. Aalesunds FK
10. Tromsø
11. Strømsgodset Toppfotball
12. Molde FK
13. Haugesund FK
14. Flisbyen Ballklubb
15. Larvik Håndballklubb
16. Storhamar Ishockey
17. Danseklubben Studio 1 IL
18. Tønsberg Og Omegn Ishockeyklub
19. Lillehammer Ishockeyklubb
20. Bodø/Glimt FK
21. Gjøvik Fotballforening (FF)
22. Vålerenga Ishockey
23. Medkila IL
24. Vålerenga Amerikansk Fotball
25. Viking FK