Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Folk hadde blitt sjokkert om de visste det

Heidi Løke hyller godt trente venninner.

TIL FINALE: Norge er klare for VM-finale og Heidi Løke mener treningsgrunnlaget er bakgrunnen for suksessen.   Foto.Bjørn Langsem
TIL FINALE: Norge er klare for VM-finale og Heidi Løke mener treningsgrunnlaget er bakgrunnen for suksessen. Foto.Bjørn Langsem Vis mer

Norge - Romania 35-33 e.e.o.

HERNING (Dagbladet): Heidi Løke og de norske håndballjentene kunne juble etter 35-33-seier mot Romania i et drama av en håndballkamp.

FEM MÅL: Heidi Løke. Foto: Bjørn Langsem
FEM MÅL: Heidi Løke. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Det sto 27-27 etter full tid, og lagene måtte ut i ekstraomganger for å avgjøre hvem som tok finalebilletten.
 
- Da det ble ekstraomganger var jeg sikker på at vi skulle ta det. Det er få lag som er så bra trent som oss. Jeg ser hvordan jentene trener under mesterskapet. Jeg tror folk og andre lag hadde blitt sjokkert hvis de visste det - og sett hvor bra vi trener, sier Heidi Løke til Dagbladet.

Kok - Hva avgjør kampen?

- Vi tar Romania på at vi holder ut hele matchen og er kalde i hodet. Vi har en ro i laget da det koker utpå der, sier Løke.

- Hva tenker du på da det koker som mest?

- Jeg tenker ikke så mye, men er bare veldig fokusert på det som skjer utpå der, sier strekspilleren som scoret fem mål.

Reddet Målvakt Kari Aalvik Grimsbø kom inn i sluttminuttene og reddet et norsk lag som slet mot Romania. En avgjørende redning i sluttsekundene berget 27-27 etter 60 minutter.

- Jeg hadde bestemt meg for å gripe sjansen, sier Grimsbø til Dagbladet.

Grimsbø sto 1. omgang - og Silje Solberg kom inn etter pause. Ingen av målvaktene fikk det helt til å stemme mot hardtskytende rumenere.

Grimsbø endte med 8 redninger på 30 skudd. Solberg tok 3 av 14.

- Det var en tøff kamp og det svinger opp og ned. Det er fantastisk at vi klarer å ro det i land. Vi viser oss fram som et lag, sier målvakten.

Norge møter Nederland i VM-finale søndag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media