- Folk har beskrevet barndommen min som en oppvekst i fattigdom, omgitt av kuler og bomber

Mo Farah snakker ut i ny selvbiografi.

TØFF OPPVEKST: : Mo Farah har to OL-gull og tre VM-gull. I sin nye selvbiografi forteller han om oppveksten, og om savnet etter tvillingbroren, som han ikke så på 12 år, men også om 4. august i fjor, da han tok sitt første OL-gull. Her fra VM i Moskva tidligere i år, hvor han tok gull på både 5000 og 10 000 meter.Foto: AP Photo/Matt Dunham / NTB Scanpix
TØFF OPPVEKST: : Mo Farah har to OL-gull og tre VM-gull. I sin nye selvbiografi forteller han om oppveksten, og om savnet etter tvillingbroren, som han ikke så på 12 år, men også om 4. august i fjor, da han tok sitt første OL-gull. Her fra VM i Moskva tidligere i år, hvor han tok gull på både 5000 og 10 000 meter.Foto: AP Photo/Matt Dunham / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Telegraph Sport har trykket deler av den nye selvbiografien til den britiske friidrettsstjernen Mo Farah, hvor han blant annet snakker om forholdet til tvillingbroren Hassan, som han ikke så på tolv år. Boken kommer på torsdag, og heter Twin Ambitions - my Autobiagraphy.

- Folk spør meg ofte hvordan det er å ha en tvillingbror. Jeg forteller dem at det er en helt spesiell kontakt mellom tvillinger. Du føler med en gang hva den andre går gjennom, selv om du er flere mil fra hverandre. Hvis den andre ikke har det bra, så merker man det. Sånn er det med meg og Hassan. Han merker hvis jeg ikke har det bra, og da tar han alltid opp telefonen og ringer meg. Fra det øyeblikket vi ble født 23. mars 1983 var vi bestevenner, skriver han.

Flyttet til London I den første delen som ble lagt ut på søndag forteller han også om oppveksten sin i Somalia, Djibouti og England.
Sine første år bodde han i Gebiley i Somaliland.

- Folk har beskrevet barndommen min som en oppvekst i fattigdom, omgitt av kuler og bomber. Men det er ikke egentlig sant. Av det jeg husker fra Gebiley var det verken soldater i gaten eller bomber som gikk av, skriver han i boken.

Sammen med moren og sine tre brødre flyttet han senere til Djibouti for å bo sammen med besteforeldrene, mens hans britiske far måtte flytte tilbake til London for å studere og jobbe. Foreldrene hans hadde møtte hverandre på en ferietur noen år før Mo og Hassan ble født.

Senere flyttet også Farah til London, sammen med moren og to brødre, mens tvillingbroren Hassan var blitt syk rett før de skulle sette seg på flyet, og måtte derfor bli igjen hos en familie i Djibouti.

 FAMILIEKJÆR:  Mo Farah med kona Tania og datteren Rhianna, etter gullet på 5000-meteren under friidretts-VM i Moskva tidligere i år. Foto: AP Photo / Alexander Zemlianichenko
FAMILIEKJÆR: Mo Farah med kona Tania og datteren Rhianna, etter gullet på 5000-meteren under friidretts-VM i Moskva tidligere i år. Foto: AP Photo / Alexander Zemlianichenko Vis mer

Da faren dro tilbake for å hente tvillingbroren var han ikke lenger der, og det tok flere år før moren til Farah fant igjen Hassan. Først 12 år etter at han dro til London fikk Farah se tvillingbroren igjen, i brorens bryllup i 2003.

Og det er akkurat det boken handler om. I utdraget Telegraph har publisert snakker han også om hvordan det var å flytte til England som åtteåring, med ny kultur, og uten å kunne språket.

OL i London I går la Telegraph ut et nytt utdrag, hvor Farah forteller om sine tanker rundt 4. august i fjor, da han tok sitt første OL-gull på 10 000 meter i London.

- Publikum ropte og heiet meg videre. Jeg så meg ikke tilbake, og jeg så ikke på klokken eller på skjermen. Jeg visste ikke hvor Bekele eller hvor Galen var. Jeg fokuserte bare på mållinjen. Bare fortsett sa jeg til meg selv. Det var først da jeg løp over målstreken at det slo meg. Jeg hadde vunnet, skriver Farah.

 MEDALJEGROSSIST:  Farah kysser gullmedaljen han fikk etter 5000-meteren under OL i London i fjor. Foto: REUTERS / Eddie Keogh
MEDALJEGROSSIST: Farah kysser gullmedaljen han fikk etter 5000-meteren under OL i London i fjor. Foto: REUTERS / Eddie Keogh Vis mer