- Folk har enorme forventninger

Men foreløpig har ikke Rekdals lag innfridd.

(Dagbladet.no): Kjetil Rekdals Kaiserslautern sliter fælt i andre bundesliga, og den norske treneren har allerede opplevd pipekonserter fra tribunene.

- Pipingen er nok rett mot oss alle, vi har et felles ansvar for situasjonen vi er i. Men det endelige ansvaret ligger så klart hos meg, sier han til Dagbladet.no om hvem pipingen er rettet mot.

Det han har endelig ansvar for så langt denne sesongen, er tre tap og tre uavgjorte på de seks første kampene - og tredje sisteplass på tabellen.

- Enorme forventninger

Det holder ikke i det lange løp for den gamle, tyske storklubben, noe Rekdal har fått merke.

- Folk her har enorme forventninger etter at laget har falt nedover og nedover de to siste åra. Presset øker for hver kamp, lyder hans beskrivelse av situasjonen.

- Hva slags tilbakemeldinger får du fra folk i og rundt klubben?

- Det er litt blandet, men de fleste forstår at det ikke er så forbanna mye gærent du får gjort på to måneder. Mange er forventningsfulle, fordi de ser at det skjer ting, svarer Rekdal.

TROR PÅ BEDRING: Kjetil Rekdal mener han har hatt marginene mot seg i sesonginnledningen, men han tror det vil snu etter hvert. - Se hva som skjedde med Vålerenga, nevner han som eksempel. Foto: ERIK BERGLUND/DAGBLADET
TROR PÅ BEDRING: Kjetil Rekdal mener han har hatt marginene mot seg i sesonginnledningen, men han tror det vil snu etter hvert. - Se hva som skjedde med Vålerenga, nevner han som eksempel. Foto: ERIK BERGLUND/DAGBLADET Vis mer

- Ikke gode nok for opprykk

Han er selvfølgelig fullt ut innforstått med at målsetningen er å rykke opp.

- Slik må det være i denne klubben. Men denne sesongen er laget ikke i nærheten av å være godt nok for opprykk, innser han, og viser til treårskontrakten når det gjelder hvor god tid han har til å få laget opp.

Den tidligere landslagsspilleren mener skadeproblemer og flere suspensjoner på sentrale spillere er medvirkende årsaker til den traurige sesonginnledningen.

- Foreløpig har vi ikke fått spilt en eneste kamp med vårt beste mannskap. Men nå går det rett vei, og jeg tror den svake trenden vil snu. Se for eksempel hvordan det har snudd for Vålerenga denne sesongen, sier den tidligere Vålerenga-sjefen.

- Folk har enorme forventninger
GO\'FOT: - Tren og bli bedre på det dere allerede er gode på, er Kjetil Rekdals vikigste budskap til Kaiserslautern-spillerne.