TROEN PÅ NORGE: Bob Bradley mener Norge må finne den riktige balansen, og tror de vil lykkes.
Her er Stabæk-treneren og landslagstrener Per-Mathias Høgmo (t.h) under arrangementet Avspark 2014 på Ullevaal Stadion.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TROEN PÅ NORGE: Bob Bradley mener Norge må finne den riktige balansen, og tror de vil lykkes. Her er Stabæk-treneren og landslagstrener Per-Mathias Høgmo (t.h) under arrangementet Avspark 2014 på Ullevaal Stadion. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

- Folk i Norge bør se at dette er et startpunkt

Stabæk-trener Bob Bradley om landslaget.

(Dagbladet): Norge fikk en fotball-leksjon av Frankrike i Paris tirsdag. Ørjan Nyland måtte plukke fire baller ut av nettet, og det kunne fort ha blitt langt flere dersom ikke sisteskansen vartet opp med noen gode redninger.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener timingen på gårsdagens 0-4-tap for Frankrike rett og slett var genial.

- Vi må være tålmodige og ha mot til å stå løpet vårt. Det er viktig for oss å teste ut flest mulig spillere for å få svar med tanke på hvordan vi spiller og hvem vi møter, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til pressen på vei hjem til Norge.

Ekspertene Dagbladet har vært i kontakt med, mener at den tidligere Tromsø-treneren må få mer tid til å forsøke å prøve ut ideene sine.

Tøff Høgmo Dagbladets Morten Pedersen mente blant annet at Per-Mathias Høgmo har «baller» som vil at Norge skal gjøre mer enn å forsvare seg til resultater. Han vil ha utvikling og et eget spill.

Det er Stabæk-trener Bob Bradley helt enig i. Han så landskampen mot Frankrike på tv-skjermen.

- Han dro dit for å spille fotball, for å gi guttene sjansen, for å bygge noe. Det er eneste måten å gjøre det på, sier Bradley til Dagbladet like etter cupseieren over 2. divisjonslaget Grorud.

- Jeg tror alle kan si at resultatet ikke var det vi ville ha, men samtidig vil jeg gi Høgmo kred. Han ga noen unge spillere muligheten. Laget er positivt i måten de forsøker å spille fotball, og det å møte lag som Frankrike er eneste måten å lære på, og vokse på. Folk i Norge bør se at dette er et startpunkt. Det gjelder å bygge videre på de gode resultatene U21-laget hadde i Israel. Du ser kvaliteten, sier Stabæk-treneren.

Må finne balansen Bradley så selv Norges VM-mannskap som spilte i USA i 1994 på nært hold, med Egil Drillo Olsen som hovedtrener. Amerikaneren mener Norge må finne en balanse for å lykkes internasjonalt.

- I kvalifiseringen var de veldig gode, Drillos lag. Måten de beveget seg på, organiseringen av laget. De gjorde likevel mange gode ting. Det var en veldig direkte spillestil, men det var effektivt. Men for meg handler det om å forsøke å finne balansen, men samtidig beholde noen av de gode tingene Drillos lag hadde. Jeg har full respekt for hva de lagene forsøkte på, sier Bradley.

Høgmo står med én seier, to uavgjort og fem tap, og en målforskjell på 6-17 på de første åtte kampene som trener for landslaget. Bradley tror Høgmo vil lykkes med tiden.

- Du forsøker å finne en balanse. Du prøver å se framover. Alle lag finner sin måte. Borussia Dortmund er ikke det samme laget som Barcelona, men Dortmund er likevel et veldig bra lag. De må finne en balanse som fungere for dem, sier Stabæk-treneren.