Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Folk i Norge har skjønt at sjakk er spennende

Northugs egen karriere tok slutt da han slo bestefar.

IMPONERT: Petter Northug har blitt imponert av Magnus Carlsen. Foto:Terje Bendiksby / NTB scanpix
IMPONERT: Petter Northug har blitt imponert av Magnus Carlsen. Foto:Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det var selvfølgelig stappfullt i rommet da Petter Northug møtte pressen på Beitostølen i dag, men selv skikongen har skjønt at han akkurat disse dagene havner i skyggen av en annen nordmann: Sjakkongen Magnus Carlsen.

- Jeg har vært i Italia og ikke fått med meg så mye, men jeg har fått med meg at interessen for sjakk er blitt stor her til lands. Folk har skjønt at det er spennende. Even (lillebror Northug) fortalte meg at alle på skolen sitter og spiller det, så det er bra for rekrutteringen, sier Northug.

- En verdensmester vil bidra til interessen, da vil nok folk åpne øynene litt mer, og få interesse av det. Så får vi se om Norge blir en like stor sjakknasjon som India, det tviler jeg på, men interessen øker.

Selv var han også en aktiv sjakkspiller som liten, og det var bestefar Petter Northug senior som var motstander.

Men en dag var det slutt.

- Det gikk mye i sjakk, og det tok mange år før jeg klarte å vinne over han. Jeg startet veldig ung og fikk mine timer med sjakk. Men dagen jeg slo bestefar, det ble den siste matchen. Da stoppet min utvikling også, sier Nortug med et smil.

Nordmannen går 15 kilometer klassisk her på Beitostølen i morgen, men er fortsatt usikker på formen.  Den tester han her, før den første virkelige prøven kommer i verdenscupåpningen i Kuusamo.

ØKER INTERESSEN: Petter Northug tror en verdensmestertittel i sjakk for Magnus Carlsen vil øke interessen for sjakk i Norge. Foto: Anantha Krishnan / NTB scanpix
ØKER INTERESSEN: Petter Northug tror en verdensmestertittel i sjakk for Magnus Carlsen vil øke interessen for sjakk i Norge. Foto: Anantha Krishnan / NTB scanpix Vis mer