- Folk kan fortsatt tro på oss

Landslaget tror iallfall på seg sjøl.

SAS-HOTELLET (Dagbladet.no): Etter å ha tapt for et bosnisk B-lag i går, reiste det norske fotballandslaget i dag til Frankfurt, hvor de møter Tyrkia på onsdag.

Gruppelederne varmet opp med å knuse Hellas 4-1 på bortebane, og fremtidsutsiktene gjør det lett å gi opp håpet om EM-slutt spill i Østerrike/Sveits.

Det mente likevel ikke John Carew, Thomas Myhre og Åge Hareide da Dagbladet.no stilte dem følgende spørsmål i dag:

- Etter de to siste kampene, mot Kroatia og Bosnia-Hercegovina, hvorfor mener du folk skal ha tro på at landslaget kvalifiserer seg for EM-sluttspillet?

Hva de svarte, ser du i videoen over denne saken.

- Må ta med oss det positive 

For øvrig var trioen opptatt av hvordan de skal reise seg til den neste kampen, som spilles på nøyral bane.

- Nå får vi ta med oss det positive fra går, for eksempel at vi skapte mye foran mål. Men det er jo ikke så veldig mye å positivt å ta med seg, innrømmer Carew for Dagbladet.no.

- Folk kan fortsatt tro på oss

En av de mange negative tingene var at laget brente altfor mange sjanser, totalt 12 i tallet, ifølge landslagssjef Hareide.

- Hvorfor brenner dere så mange målsjanser, Carew?

- Hvis vi begynner å se nærmere på dem, er ikke sjansene så veldig store. Men hadde vi hatt like mye marginer på vår side som motlaget, hadde vi vunnet, tror Aston Villa-spissen.

Nevland ny i troppen

Tidligere i dag ble spissen Erik Nevland hentet inn som ny spiller i troppen til kampen mot Tyrkia, og Hareide innrømmer at det delvis skyldes et ønske om å legge press på spissene som spilte i går.

- Nevland er en kandidat til en av de to spissplassene, og vi trenger en med friske bein, sier han om FC Groningen-spilleren, som har scoret jevnt og trutt i nederlandsk æresdivisjon.

- Hvorfor henter dere ikke inn en ekstra venstrekant, for å erstatte suspenderte Morten Gamst Pedersen?

- På venstrekanten har vi erstattere, svarer Hareide, som sannsynligvis særlig tenker på John Arne Riise.