SATSER UNGT: Manchester United vil nødig miste byens største talenter til byrival City, og var svært tidlig ute med å lokke fem år gamle Charlie Jackson til klubben. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
SATSER UNGT: Manchester United vil nødig miste byens største talenter til byrival City, og var svært tidlig ute med å lokke fem år gamle Charlie Jackson til klubben. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

- Folk kan ikke fatte at han bare er fem år

Manchester United henter stortalent - som dyrker Balotelli.

(Dagbladet): De store fotballklubbene i Europa kjemper kontinuerlig og intenst om å lokke til seg de største talentene.

Nøkkelen er gjerne å være tidlig ute - men det er ikke så ofte man slår til samme år som vedkommende begynner på barneskolen.

Daily Mirror skriver at Manchester United allerede hadde fulgt Charlie Jackson (5) i to år før de fikk fatt i ham. Et barn må nemlig ha fylt fem for å kunne slutte seg til en klubbs utviklingssenter - og nå trener Charlie sammen med andre lovende gutter som stort sett er et år eldre enn ham.

Men heltene hans heter ikke Wayne Rooney eller Nani. Femåringen kommer fra en familie der Manchester City er laget, og for Charlie Jackson er det Joe Hart og uberegnelige Mario Balotelli som er de store heltene.

Foreldrene Andy og Claire har, City-sympatiene til tross, ingen betenkeligheter med å slippe sønnen til byrival United. Selv om guttungen selv var skeptisk i starten.

- Forbildene hans er Joe Hart og Mario Balotelli, og i begynnelsen var han flau over å trene med United, men det virker som om han har kommet over det nå. Han elsker det, sier pappa Andy til Daily Mirror.

Charlie ble oppdaget av United i organisert fotballtrening for barn i førskolealder, i regi av Footytotz, da han var tre år gammel.

Ifølge faren - som selvsagt kan sies å være inhabil - er han et sjeldent stort talent.

- Folk legger merke til ham på grunn av fotballtalentet hans overalt vi går. De står bare og ser på ham. De kan ikke fatte at han bare er fem år gammel, for han er så god, sier han.

Familien har fortsatt et håp om å se Charlie spille i lyseblått en dag. Og selv om han nå er en del av United-systemet, ligger det neppe de store forpliktelsene i avtalen, om han en dag skulle ønske å trene med City i stedet.

- Det er ikke noe press, men det ville vært fint om han spilte for City en dag, sier pappa Andy.

BALOTELLI-FAN: Den uforutsigbare italieneren er det store forbildet til Charlie Jackson (5). Foto:   REUTERS/Darren Staples
BALOTELLI-FAN: Den uforutsigbare italieneren er det store forbildet til Charlie Jackson (5). Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer