Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Folk kan si hva de vil. Det har de alltid gjort

Bolt bryr seg bare om å «finne seg sjæl» før VM.

MØTER JAYS: Usain Bolt ga Norges raskeste sprinter, Jaysuma Saidy Ndure, en klem i Oslo rådhus i ettermiddag. I morgen møtes de på 200 meter under Bislett Games. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
MØTER JAYS: Usain Bolt ga Norges raskeste sprinter, Jaysuma Saidy Ndure, en klem i Oslo rådhus i ettermiddag. I morgen møtes de på 200 meter under Bislett Games. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer


(Dagbladet): Usain Bolt møtte media i Oslo Rådhus dagen før han skal løpe 200 meter på Bislett i morgen. Det blir hans første 200 meter på over ett år.

I går testet han dekket på Bislett, og mener selv det lover godt for konkurransen i morgen.

- Banen kjennes bra. Jeg løp fortere enn treneren min sa jeg skulle gjøre, smiler verdens raskeste mann.

Bolt hadde ni måneders konkurranseopphold fra han tapte for Tyson Gay på 100-meteren under DN-Galan i Stockholm i august til han var tilbake i Roma i mai for et par uker siden.

- VM betyr alt Både i Roma og i Ostrava noen dager seinere løp han 100 meter på 9,91. Det er et stykke unna rekordtida på 9,58 fra VM i Berlin i 2009. Men Bolt bryr seg ikke om at folk stiller spørsmål ved formen hans.

Selv sier han at han er fysisk sterkere enn før, men at det handler om å finne igjen den gode følelsen og teknikken.

- Jeg prøver bare å finne tilbake til formen og teknikken min. Finne den gamle Usain Bolt. Det eneste som betyr noe nå er VM. Folk får si hva de vil. De har sagt hva de vil opp gjennom årene også, sier Bolt.

VM arrangeres i Sør-Korea i månedsskiftet august - september.

- Må komme i form fort Bolt har også merket seg at det løpes fort av andre. For eksempel fulgte den franske unggutten Christophe Lemaitre tett bak Bolt og Asafa Powell i Roma. Lemaitre, som fyller 21 år på lørdag, løp på 10,00 - og var i fjor den første hvite sprinteren som løp på under ti sekunder.

- Franskmannen får selvtillit av å følge så tett bak Asafa og meg. Jeg må komme meg i form så fort som mulig, for alle løper fort nå. Men det er også bra at alle har fått opp farta, sier Bolt.

Bolt kom til Norge på mandag kveld, og har blant annet brukt tida på et veldedighetsarrangement og masse søvn. Men han har også vært ute i gatene og studert Norge, som han ikke visste noe om på forhånd.

- Jeg har vært i gatene, og folk er hyggelige. Men været har ikke vært så bra.

TYPISK NORSK? Usain Bolt fikk ingen lusekofte, men verdens raskeste mann fikk drakta til Europas nest beste fotballag under dagens pressekonferanse. Bolt er stor United-fan, men var litt usikker på om han kunne ta imot en trøye fra en annen leverandør enn hovedsponsoren hans. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
TYPISK NORSK? Usain Bolt fikk ingen lusekofte, men verdens raskeste mann fikk drakta til Europas nest beste fotballag under dagens pressekonferanse. Bolt er stor United-fan, men var litt usikker på om han kunne ta imot en trøye fra en annen leverandør enn hovedsponsoren hans. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media