KLAGET TIL DOMMEREN: Blackburn Rovers-ving El Hadji Diouf mener det var han som ble sjikanert av Everton-supporterne. Foto: AFP/PAUL ELLIS
KLAGET TIL DOMMEREN: Blackburn Rovers-ving El Hadji Diouf mener det var han som ble sjikanert av Everton-supporterne. Foto: AFP/PAUL ELLISVis mer

- Folk kastet bananer på meg

El Hadji Diouf slår tilbake.

|||
(Dagbladet.no): Mandag ble det kjent at politiet etterforsker Blackburn-spiss for rasistisk språkbruk mot en ballgutt.

«Fuck off, white boy» skal senegaleseren ha ropt til guttungen, og han ble ved kampslutt hentet fra Rovers-garderoben til politiavhør.

I dag forteller 28-åringen om sin opplevelse av hendelsene på Goodison Park, en kamp Everton vant 3-0.

- Folk kastet bananer på meg, og dommeren sa til meg at han skulle rapportere det til politiet. Jeg har hatt problemer før, men aldri noe sånn som på søndag. Jeg kommer ikke til å la dette ligge, sier Diouf til The Times.

Everton avviser påstandene fra kantspilleren, og tribunedelen hvor bananene skal ha kommet fra ble undersøkt etter kampslutt søndag. Ikke et skall ble funnet, oppgir klubben.

- Everton avskyr alt som har med rasisme å gjøre. Vi har jobbet hardt og ustoppelig for å fjerne denne skampletten, ikke bare fra kamper men også fra resten av samfunnet, sier Everton-styreformann Bill Kenwright.