Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Folk klør seg i hodet. Han skjønte jo ikke en gang om han var videre

Samtidig mener både Sverre Lunde Pedersen og landslagssjefen at konseptet fellesstart har kommet for å bli.

FORVIRRENDE: Sverre Lunde Pedersen gikk ikke videre fra sin semifinale på fellesstarten. Landslagssjefen mener det må gjøres noe med formatet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORVIRRENDE: Sverre Lunde Pedersen gikk ikke videre fra sin semifinale på fellesstarten. Landslagssjefen mener det må gjøres noe med formatet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Sverre Lunde Pedersen endte på en 9. plass i sitt heat, og gikk med det akkurat ikke til en finale på den olympiske fellesstarten lørdag.

Han fikk ett poeng på to av de innlagte spurtene, men det var fremdeles ett poeng for lite.

Lunde Pedersen sier selv at han først var 100 prosent sikker på at han røyk ut, da han så landslagssjef Sondre Skarli i mål.

Lite tilgjengelig

Skarli sier til Dagbladet etter løpet at han liker konseptet fellesstart, og synes det er spennende, men at han personlig synes det gjennomføres på feil måte.

- Hva synes du om konseptet fellesstart?

- Det er uoversiktlig og vanskelig for publikum å skjønne hva som skjer. Folk sitter og klør seg i hodet. Sverre som gikk selv skjønte jo ikke engang om han var videre, og da er det klart at det blir vanskelig for publikum hjemme også, sier han.

Han mener at det i stedet vurderes en form for eliminasjon der den utøveren som ligger bakerst hver runde blir tatt ut av løpet.

- Når bjella ringer vil man da stå igjen med 5-6 løpere som kan spurte om seieren. Det er noe publikum kan identifisere seg med og forstå hele veien, sier han.

- Jeg vil ikke si at det er useriøst sånn det er nå, men det er litt vanskelig å forstå seg på. Grunnen tror jeg er sikkerhet. De er redde for at når den som er bakerst ryker, kan det bli farlig. Knall og fall er skummelt med sylskarpe skøyter. I mine øyne er det den eneste logiske grunnen.

Kaos

Etter målet var det en skuffet men fattet Lunde Pedersen som forteller at han rett og slett ikke hadde helt oversikt.

- Det var mye kaos, jeg var ikke klar over hvor mye poeng jeg trengte. Jeg tok ett poeng for lite. Det er litt surt etterpå. Men jeg var dyktig sliten på slutten der, så jeg vet ikke om jeg hadde tatt meg videre uansett, sier han

Samtidig tror han at øvelsen har kommet for å bli, selv om det neppe er noe han kommer til å satse tungt på i umiddelbar framtid.

- Det er en veldig spennende og underholdende øvelse. Det er litt kaos, men det er gøy for publikum. Det skjer ting hele veien.

- Vår kappe

Skarli er klar på at det ikke nødvendigvis er formatets feil at Lunde Pedersen ikke hadde helt oversikt over hvordan han lå an.

- Det må vi ta på vår kappe. Kan ikke skylde på formatet for det. Hadde Sverre hatt mer rutine og jeg en kraftigere stemme, kunne han vært videre, sier han.

Han tror også det er en øvelse som har kommet for å bli, og synes det er noe Norge også bør satse på i framtida.

- Det er fengende og det er mange nasjoner som gjøre det bra. Det kommer løpere fra både kortbane og rulleskøyter, og det er gøy. Det er viktig at vi satser på dette, men at vi har unge løpere som får rutine fra en ung alder, sier Skarli.

Til slutt var det hjemmehåpet Lee Seung-Hoon som vant fellesstarten på skøyter. Bart Swings tok sølvet foran Koen Verweij.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!