- Folk klør seg i hodet. Han skjønte jo ikke en gang om han var videre

Samtidig mener både Sverre Lunde Pedersen og landslagssjefen at konseptet fellesstart har kommet for å bli.

FORVIRRENDE: Sverre Lunde Pedersen gikk ikke videre fra sin semifinale på fellesstarten. Landslagssjefen mener det må gjøres noe med formatet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORVIRRENDE: Sverre Lunde Pedersen gikk ikke videre fra sin semifinale på fellesstarten. Landslagssjefen mener det må gjøres noe med formatet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GANGNEUNG (Dagbladet): Sverre Lunde Pedersen endte på en 9. plass i sitt heat, og gikk med det akkurat ikke til en finale på den olympiske fellesstarten lørdag.

Han fikk ett poeng på to av de innlagte spurtene, men det var fremdeles ett poeng for lite.

Lunde Pedersen sier selv at han først var 100 prosent sikker på at han røyk ut, da han så landslagssjef Sondre Skarli i mål.

Lite tilgjengelig

Skarli sier til Dagbladet etter løpet at han liker konseptet fellesstart, og synes det er spennende, men at han personlig synes det gjennomføres på feil måte.

- Hva synes du om konseptet fellesstart?

- Det er uoversiktlig og vanskelig for publikum å skjønne hva som skjer. Folk sitter og klør seg i hodet. Sverre som gikk selv skjønte jo ikke engang om han var videre, og da er det klart at det blir vanskelig for publikum hjemme også, sier han.

Han mener at det i stedet vurderes en form for eliminasjon der den utøveren som ligger bakerst hver runde blir tatt ut av løpet.

- Når bjella ringer vil man da stå igjen med 5-6 løpere som kan spurte om seieren. Det er noe publikum kan identifisere seg med og forstå hele veien, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer