Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Folk liker ikke Vålerenga

Kjetil Rekdal forklarer møkkafotball-stempelet.

VALLE (Dagbladet.no): Etter FFK-spiller Simen Brennes påstand om at Ham-Kam spilte «møkkefotball» sist helg, lot vi leserne stemme på hvilket av lagene - hvis noen - som spiller møkkafotball.

Vålerenga hadde den tvilsomme æren av å stikke av med seieren, slik de gjerne gjør i slike avstemninger - både på godt og vondt. 

- Det handler jo om at folk ikke liker Vålerenga, sier Kjetil Rekdal.

- Latterlig

Han tror ikke det ligger oppdaterte og velfunderte vurderinger bak folks stemmegivning.

- Hvis folk mener at vi spilte møkkafotball mot Rosenborg, er det bare latterlig. Både Rosenborg og vi spilte positiv fotball, sier han om den sjanserike 0-0-kampen på Ullevaal sist søndag.

Han gir derfor æren for avstemningsresultatet til Vålerengas generelle posisjon hos fotballfolket, som et lag man enten elsker eller hater. Selv hevder han å ikke ta det verken som en fornærmelse eller en kompliment.

- Jeg bryr meg ikke om hva folk synes, sier Rekdal.

PRESTISJE-MØTE: Søndag møtes Brann og Vålerenga på Brann stadion. Her er Morten Berre og Kristjan Ørn Sigurdsson i aksjon under kvartfinalen i cupen på Ullevaal i august i fjor. Vålerenga vant 2-1 - lagets fjerde strake seier mot Brann. Foto: Scanpix
PRESTISJE-MØTE: Søndag møtes Brann og Vålerenga på Brann stadion. Her er Morten Berre og Kristjan Ørn Sigurdsson i aksjon under kvartfinalen i cupen på Ullevaal i august i fjor. Vålerenga vant 2-1 - lagets fjerde strake seier mot Brann. Foto: Scanpix Vis mer

Trenger seier

Det plager ham langt mer at Vålerenga fortsatt står uten seire før de møter Brann i Bergen på søndag. Sånt gjør vondt langt inn i vinnersjela til Kjetil Rekdal.

- Klart det gjør det, innrømmer han.

For selv om han på korrekt trenervis er opptatt av lagets prestasjoner først, og poeng som et resultat av disse, er dette en mann som hater å tape.

- Vi trenger å vinne. Nå begynner vi i alle fall å prestere bedre. Vi har hatt stigning fra Odd- til Lyn-kampen, og fra Lyn til Rosenborg nå sist. Klarer vi en ytterligere stigning, vinner vi garantert mot Brann, mener Rekdal.

For å klare det, må han legge vekt på andre ting enn de stusselige to poengene på tre kamper.

- Vi må glemme tabellposisjonen. Det viktige nå er at vi begynner å skape sjanser og score mål. Så kommer resten av seg sjøl, tror han.

God Bergens-statistikk

- Folk liker ikke Vålerenga

Samtidig klarer han ikke å la være å øyne mulighetene for seier allerede på søndag.

- Jeg venter en jevn og tøff kamp, men vi har gjort det bra i Bergen i flere år nå, sier han.

På de siste fem besøkene Vålerenga har avlagt Brann stadion (fire Tippeliga-kamper, én i Royal League), har de fått med seg to seire, to uavgjort og bare ett tap. Vålerenga har vunnet de fire siste møtene mellom lagene om vi tar med kamper i Oslo.

Samtidig er dette et av norsk fotballs store prestisjeoppgjør. Det betyr stor interesse og høy stemning blant supporterne. Men for Rekdal?

- Ikke annet enn at vi gleder oss veldig til denne kampen, sier han.

Fortsatt uten Flo

Vålerenga har stort sett skadefritt mannskap, men mangler Mbulelo Mabizela (brukket tå) og Steinar Strømnes (menisk).

Tore André Flo sliter fortsatt med skade, og tror ikke selv han er aktuell i kampen mot gamleklubben Brann.

I tillegg til at han har opplevd tilbakeslag etter lårskaden, fortalte Flo til TV 2 i går at han hadde klart å pådra seg en skade i ryggen da han skulle ut av senga sist søndag.

LATTERLIG: Kjetil Rekdal synes det er latterlig om folk mener Vålerenga spilte møkkafotball mot Rosenborg. Men egentlig bryr han seg ikke om hva de mener.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling