- Folk må få kritisere av hjertens lyst

Cecilia Brækhus fikk akkurat den inngangsbilletten til USA hun ønsket.

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): Dagen etter at Cecilia Brækhus vant over Mia St. John på teknisk knockout er hun i overraskende god form.

- Det ble litt sent i går, jeg tror jeg fikk tre timer søvn bare, men bortsett fra det, så føler jeg meg i fin form, sier hun blid og fornøyd til Dagbladet, like før hun skal forlate Frederikshavn.

- Jeg gleder meg til å ta ferie nå, vi har trent veldig hardt de ti siste ukene, så jeg gleder meg enormt til å bare til å velge selv hva jeg vil gjøre med dagene, og sove lenge. Men kroppen er klar for trening igjen om en ukes tid, forteller hun.

Tre runder Kampen mot St. John ble en kort affære, og dommeren stanset kampen allerede i tredje runde.

- Jeg er glad for at dommeren stanset kampen, hvis ikke hadde jeg gjort det, sa St. John til Dagbladet etter kampen i går.

Det var tydelig at Brækhus var på et helt annet nivå en St. John, som måtte tåle mange slag, uten å gi noen selv.

Mia St. John innrømmet i forkant av kampen at hun stilte i Frederikshavn for pengenes skyld.

Men Cecilia Brækhus bryr seg fint lite om kritikken hun har fått fra bokseeksperter for å velge for svak motstand.

- Folk må få kritisere av hjertens lyst. Bare det holdes på et saklig nivå, så selvfølgelig. Proffboksing vil alltid engasjere, og alltid skape debatt. Det er noe som jeg tar en selvfølgelge hver gang jeg er i ringen, sier hun.

- Folk bryr seg, det er også en måte å se det på. Vi prøvde noe nytt, og nå er det gjort, og nå går vi videre.

Bra PR Brækhus har ikke lagt skjul på at hun ønsker seg et større boksepublikum, også utenfor Europa, og at St. John var en fin billett inn til boksepublikummet i USA.

- PR-messig og med tanke på oppmerksomhet var det full klaff. Jeg har  sett litt på nettet på boksesider, og når man ser utenfor Norge, så var det en stor suksess, sier hun.

Men hun er enig i de som mener at det sportslig sett ikke var en tøff kamp.

- Sportslig sett var det ikke den største utfordringen. Det var faktisk mindre enn jeg hadde trodd. Men sånn er det, gjort er gjort. Vi prøvde noe nytt,  noen synes det var morsomt, andre synes ikke det var så morsomt. Men man må prøve nye ting, herregud, dette er bare starten på året, og nå ser jeg frem mot nye tøffe kamper og motstandere. For markedet utenfor Norge, så var det verdt det, og det var den riktige kampen for meg nå, suer hun.

Nå drar Brækhus tilbake til Berlin en tur før hun kanskje rekker en tur innom Norge, og deretter blir det en etterlengtet ferie.

- Planen er å dra til Dubai, så det blir veldig deilig, sier hun fornøyd.

 OVERLEGEN:  Cecilia Brækhus knuste amerikanske Mia St. John i bokseringen under Nordic Fight Night i Frederikshavn lørdag kveld. Og med det skaffet hun seg den oppmerksomheten hun trenger i USA. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OVERLEGEN: Cecilia Brækhus knuste amerikanske Mia St. John i bokseringen under Nordic Fight Night i Frederikshavn lørdag kveld. Og med det skaffet hun seg den oppmerksomheten hun trenger i USA. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer